Actualitate, Stiri

Gică Popescu a părăsit penitenciarul pentru a ajunge la Calafat

gica-popescu

Fostul internaţional Gheorghe Popescu, eliberat în această dimineaţă din Penitenciarul Rahova pentru 24 de ore pentru a participa la înmormântarea tatălui său, a ajuns în jurul orei 7:30 la casa părintească din Calafat, unde se află depus corpul neînsufleţit al lui Constantin Popescu. Potrivit procedurilor legale, Gheorghe Popescu, care a venit într-un autoturism împreună cu soţia sa, a trecut mai întâi pe la postul de poliţie din Calafat, după care a mers acasă, la căpătâiul tatălui său.

Popescu şi soţia sa, Luminiţa, au solicitat presei prin intermediul unui comunicat să dea dovadă de înţelegere în aceste momente grele pe care le traversează şi să le acorde liniştea şi decenţa care se cuvin, informează Agerpres.

Constantin Popescu, 72 de ani, tatăl fostului internaţional, a murit în urma unui infarct în noaptea de luni spre marţi la locuinţa sa din municipiul Calafat, judeţul Dolj. El va fi înmormântat joi. Slujba se va ţine la Biserica ‘Sfântul Nicolae’, iar înmormântarea va avea loc în jurul orei 13,00, în cimitirul din Calafat.

Apropiaţii, reprezentanţi ai lumii sportive sunt aşteptaţi să ajungă la Calafat pentru a fi alături de Gică Popescu. Potrivit unor surse apropiate familiei, fostul internaţional nu a apucat să îşi vadă tatăl înainte de a fi încarcerat, iar acesta a suferit foarte mult în ultimele două luni din cauza situaţiei în care se află fiul său.

Gheorghe Popescu, condamnat în dosarul transferurilor din fotbal, a primit miercuri permisiunea de a ieşi pentru 24 de ore din Penitenciarul Rahova. Cererea de eliberare provizorie fusese depusă marţi, iar ca document justificativ Gheorghe Popescu a înaintat comisiei certificatul de deces al tatălui său.

Potrivit legii, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică, pentru cel mult cinci zile.

Solicitarea pentru ieşirea din penitenciar va fi însoţită de precizarea, de către deţinut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerariului, precum şi a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de ieşire din penitenciar.