Showbiz, Stiri

Gianina Corondan critica dur examinarea celor de la TVR

Gianina Corondan critica dur examinarea celor de la TVR 

blankGianina Corondan a refuzat sa participe la examinarea TVR-ului pentru selectia angajatilor care urmeaza sa fie disponibilizati din motive mai mult ca intemeiate. Aceasta a spus ca nicaieri in Europa nu exista asemenea selectii mai abjecte si de proasta calitate. S-a inteles ca profesionalismul examinatorilor a fost inexistent, intrebarile de la teste au fost irelevante iar selectie o aberatie.

„Nicăieri în Europa selectarea de personal nu s-a făcut de o manieră așa de primitivă, ca abordare și credibilitate. Concursul nu a filtrat nici pe departe creativitatea, talentul, priceperea și capacitatea de comunicare cu publicul – esențiale pentru un profesionist de televiziune.

Să vă dau un exemplu de întrebare din testul grilă, menit să selecteze profesioniștii din corpul editorial: “În ce an a fost înființată televiziunea națională?”

Și acum eu vă întreb: oare asta trebuie să știe un realizator de emisiuni, în relația lui cu telespectatorii, pentru a rămâne în TVR? Răspunsurile la astfel de întrebări îl legitimează pe el ca bun profesionist? I-ar procura un loc de muncă într-o televiziune competitivă și dinamică? Mă aflu pe lista de disponibilizați nu pentru că nu am trecut testele, ci pentru ca eu nu m-am prezentat la selecție, în cunoștintă de cauză. Regulamentul spunea că cei care nu se vor prezenta vor fi incluși în mod automat pe lista celor disponibilizați. Mi-am asumat alegerea, deși cunosteam consecintele.”, a spus Gianina.

blank