Noi termene de judecată au avut loc, miercuri și joi, în dosarul crimelor de la Caracal, la Tribunalul Olt. Judecătorii au făcut ieri audieri maraton, iar astăzi a fost audiată una dintre colegele Luizei Melencu, adolescenta care a dispărut în aprilie 2019, după ce a fost luată la ocazie de Gheroghe Dincă.

Mai mult, magistrații au citat și persoane din anturajul principalului inculpat, iar una dintre acestea a povestit instanței faptul că Gheroghe Dincă a participat la o nuntă alături de procurorul Ovidiu Popescu, unul dintre cei implicați în acest caz.

„Din declarația fostului socru al avocatei lui Gheroghe Dincă, cea care îl însoțea la reconstituiri, a rezultat că ei se cunoșteau cu toții. Din păcate, este o tăcere deplină”, spune Carmen Obârșanu, subliniind că tactica lui Dincă este să-și schimbe declarațiile de la o zi la alta.

Dincă trimite scrisori anonime din penitenciar
Avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu, a precizat că Dincă trimite o serie de scrisori sub diferite pseudononime către persoanele care îi scriu în închisoare și îi cer aflarea adevărului.

„El trimite scrisori în care înjură persoanele respective. Când i-a pus judecătoarea scrisoarea în față, Dincă a susținut că nu el a trimis scrisoarea”, mai spune avocata pentru Gândul.

Nu a existat o anchetă corectă făcută de către procurori pe aspectele tehnice. De aceea, a rezultat că în casă la Dincă s-a găsit ADN-ul unei alte persoane și nu s-au expertizat dinții găsiți, iar 36 de probe ridicate de Parchet au fost distruse. Sunt probele care dovedeau dacă Alexandra era în casa respectivă sau nu. Se pune întrebarea. De ce te-ai trimis la experți și apoi ai cerut ca procuror să fie returnate intacte?

Avocata Carmen Obârșanu

Astfel, potrivit raportului criminalistic obținut de Gândul, „în urma dispozițiile primite au fost analizate doar probele din plicurile notate 16C, 39 și proba nr.6, iar restul plicurilor și coletelor se returnează intacte”, se arată în raportul criminalistic obținut de Gândul.

18 din 24 de dinți, distruși
Totodată, avocata Carmen Obârșanu spune că declarațiile martorilor nu au nicio relevanță și că 18 dinți din 24 de găsiți în curtea lui Dincă au fost distruși.

„Acești dinți nu apar să fie depozitați undeva. Procurorii au distrus aceste probe și vor să ascundă persoanele din anturajul lui Dincă. De asemenea, probaă ADN nu a fost găsită pe telefonul folosit de Dincă. De asemenea, sub butoiul din curtea lui Dincă au fost găsite probe ADN ale altor persoane și urmele de sol nu sunt impregnate cu ADN-ul Alexandrei”, mai spune avocata.

În continuare, la Tribunalul Olt vor mai exista două termene de audieri de martori, subliniază Obârșanu.

„Părerea mea este că judecătoarea încearcă să intimideze părțile civile care vor să afle adevărul și să nu administreze probe care să dovedească faptul că, toate cercetarea a fost impusă pe o pistă greșită”, mai spune Carmen Obârșanu pentru Gândul.

Gheorghe Dincă, trimis în judecată de1 an şi 8 luni
Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorge Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol.

Timp de nouă luni, dosarul crimelor de la Caracal a stat în camera preliminară, pentru ca un judecător să verifice dacă probele au fost legal administrate de procurori.