Actualitate, Featured

Gheorghe Flutur trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (PNL), a fost trecut drept „medic” pe o listă pentru testarea coronavirus, a dezvăluit jurnalistul Antenei 3 Adrian Ursu.

Asta s-a întâmplat la Suceava, acolo unde este cel mai mare focar de coronavirus din România și unde cadre medicale infectate au așteptat cu zilele să fie testate.

„Ştiţi ce am găsit pe listele cu vreo 500 de nume de persoane care au fost testate, în această perioadă, când spitalul a ajuns în carantină? Politicieni şi pile. Domnul Gheorghe Flutur a fost găsit pozitiv, a confirmat această informaţie acum două zile. Îl găsim pe lista testaţilor de la Spitalul Judeţean din Suceava. Îl găsim cu o menţiune – eu tot încă mă gândesc că e o greşeală – e trecut medic. Cum medic? Am zis că o fi greşeală. Nu, aşa era. Ceilalţi care sunt medici, asistente medicale sunt trecuţi cu funcţia lor.

Ce mai găsim pe tabelul ăsta… O doamnă Carolina, care poartă un nume pe care îl poartă şi managerul spitalului. Doamna Carolina, soţia domnului director, iată, a fost testată de două ori. Doamna Carolina nu lucrează în spital, ci la bancă, economist sau ceva de genul ăsta. Scrie şi în declaraţia de avere, doar că şi la dânsa scrie asistent ATI. Adică au ales şi secţia cu cea mai mare sensibilitate. Poate, doamna de la contabilitate, ca să se scadă dânsa cu testele, o fi scăpat pixul undeva”, a spus Adrian Ursu, prezentând lista cu numele, la Antena 3.

Flutur a anunțat zilele trecute că a fost depistat pozitiv.

Echipa care s-a ocupat de testarea lui Gheorghe Flutur recunoaște că pe fișa de recoltare lui Flutur a fost trecut ca medic, dar spune că „dintr-o eroare regretabilă”.

„Dintr-o eroare regretabilă, colega mea a bifat rubrica ‘personal medico-sanitar’ si de asemenea a completat gresit data recoltării. Anterior recoltării testului domnului Flutur au fost prelevate probe de la un medic. Colega mea nu îl cunostea personal pe dl. Flutur si dată fiind suprasolicitarea noastră din aceste zile a fost posibila aceasta greseală”, se arată într-o scrisoare trimisă către Antena 3 de unul dintre medici.

Întrebat de „Libertatea” zilele trecute despre contextul în care a făcut testul pentru coronavirus, dacă nu a avut simptome, Gheorghe Flutur a explicat: „Am vrut să mă testez fiindcă am avut atâtea acţiuni în zonă şi am zis: ia să mă duc duminică, pe la 12 noaptea, că veneam de la o întrevedere, ia să intru să mă testez. Mi s-a părut o chestie corectă. Aşa am aflat”.

Ce zice Ludovic Orban?

„Domnul Flutur a fost testat pentru că era contact într-o anchetă epidemiologică și e normal să fie testat, așa cum sunt toate persoanele care au fost într-o anchetă epidemiologică. Domnul Flutur a fost diagnosticat. Faptul că s-a luat decizia să fie diagnosticat ca și contact al unor persoane care au fost diagnosticate pozitiv este o decizie cât se poate de corectă, dovadă că a fost diagnosticat pozitiv. Domnul Flutur este tratat în spital, ca orice pacient, are parte de același regim pe care îl are orice pacient în spitalul din Suceava. După părerea mea, orice speculație legată de acest subiect este o speculație cinică”, a declarat Orban vineri, chestionat de ce a fost testat Gheorghe Flutur atât de repede, având în vedere că pe listă se aflau, înaintea sa, alte persoane.