Actualitate, Featured

Gheorghe Emil Moța, fost candidat la sefia DNA, vrea sa fie simplu angajat.Detalii aici

Secția pentru Procurori a CSM decide astăzi dacă aprobă delegarea lui Gheorghe Emil Moța, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central.

Emil Moța a candidat la funcția de procuror general al României și de procuror șef al DNA în anul 2012.

Gheorghe Moţa a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Gorj până în mai 2007, când plenul Consiliului Superior al Magistraturii l-a revocat.

Potrivit legii, „revocarea din funcţia de conducere a procurorilor se dispune de Consiliul Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea adunării generale ori a conducătorului parchetului (…) în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale”.

În cursul lunii iulie 2012, procurorul Emil Moţ a fost reclamat de procurorul general al României de la acea vreme, Laura Codruța Kovesi, la Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a unor declaraţii făcute în presă, în legătură cu un dosar aflat în cercetare.

Potrivit informațiilor din spațiul public, procurorul Moţ s-a remarcat în urma dosarului Țundrea, considerat a fi cea mai mare eroare judiciară, fiind magistratul care a dat curs unui memoriu trimise de Țundrea din spatele gratiilor prin care cerea redeschiderea anchetei pentru efectuarea testului ADN. Ca urmare a testului, s-a descoperit ca Țundrea nu a fost autorul crimei de care a fost acuzat, fiind eliberat din închisoare după 12 ani de detenție.

blank