Gheorghe Dincă
Actualitate

Gheorghe Dincă, executat silit! Informația momentului despre criminalul de la Caracal

Gheorghe Dincă are de plătit peste 700.000 euro daune către rudele celor două victime. El trebuie să achite plata cheltuielilor cu ancheta. S-a aflat, acum, ce sumă a fost recuperată de stat la criminalul din Caracal.

Gheorghe Dincă are de plătit peste 700.000 euro daune. Statul nu reușește, însă, să valorifice bunurile acestuia. El se află acum în spatele gratiilor, fiind condamnat la 30 de ani de închisoare în dosarul Caracal.

Gheorghe Dincă are de plătit către stat, pentru a acoperi cheltuielile cu ancheta, 750.000 lei. Către rudele victimelor sale, alți peste 700.000 euro. Mama Alexandrei Măceșanu ar trebui să primească daune în valoare de 500.000 euro. Mama și bunicul Luizei Melencu câte 100.000 euro. Mătușa Luizei are de luat 10.000 euro.

Gheorghe Dincă

Decizia luată de instanță privind banii lui Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în ianuarie 2020. Pe parcursul procesului, instanța a decis menținerea măsurilor asiguratorii luate în cursul urmăririi penale cu privire la bunurile mobile și imobile deținute de inculpat și încă nevalorificate. Doar cheltuielile generate de efectuarea activităților de urmărire penală și criminalistice de către DGPMB, IGPR – Institutul Național de Criminalistică și Direcția Investigații Criminale, au fost estimate la 516.344 lei.

S-a menținut astfel sechestrul asigurator pe soldul contului pe care Gheorghe Dincă îl avea deschis la o bancă comercială (BRD. S-a menținut și „măsura asiguratorie a popririi asupra eventualelor sume de bani viitoare”. Dar și asupra sumei de 1.775 lei găsită la percheziții.

Bunurile mobile care nu au fost valorificate

Judecătorii au fost de acord și cu indisponibilizarea mai multor bunuri mobile. E vorba de un teren intravilan de 1.184 m.p., deținut în Caracal. De un teren intravilan categoria curți construcții în suprafață de 1.220 m.p. Pe acest teren se află o locuință de 121 m.p. la sol, o anexă de 91 m.p. și o altă anexă de 196 m.p.. Mai este pe listă și o suprafață de 1.856 m.p. teren intravilan tot în Caracal. Este vizat și un teren arabil intravilan în suprafață de 463 m.p. În plus, printre bunuri se află și un autoturism Renault Megan cu numărul de înmatriculare OT 48 WYW) care nu au fost valorificate.

Lista bunurilor valorificate de către stat, prin ANABI, nu este impresionantă, a arătat Adevărul. Din cele aproximativ 40 tone de fier vechi care au figurat în scripte, s-au valorificat aproape 30 tone. Acestea care s-au regăsit faptic în curtea lui Dincă. A fost vândut la fier vechi inclusiv un autovehicul Ford, an de producție 1998. Acesta era nefuncțional iar suma obținută a fost de 16.000 lei.

Cu cât au fost vândute mașinile

Citește și  Behăie amar ”Țurcana”, iute după ce-a aflat, că GRINDEANU și cu DRAGNEA înspre S.U.A au plecat

S-a mai reușit, în decembrie 2020, vânzarea unui autoturism Fiat Ducato (cu nr. 05 SGD). S-au încasat pentru el 2.461 lei. S-a mai vândut și un alt autoturism Fiat Ducato (cu nr. BH 16 TDR). S-au încasat, în martie 2022, 1.111 lei. La 22 martie 2022, soldul contului deschis de ANABI era de doar 20.763,48 lei.

Tribunalul Olt a scos în schimb, în iunie 2020, din lista bunurilor care pot fi valorificate autoturismul cu care Gheorghe Dincă și-a transportat victimele. Acest autoturism (cu nr. OT – 48 – WYW) este considerat „mijloc material de probă”.

blank