Gheorghe Dincă
Actualitate

Gheorghe Dincă a ieșit din închisoare din cauza unei erori informatice! Cum a fost posibilă o asemenea gafă

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal care le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, acuză că a fost scos din arest. Condamnat pe viață pentru batjocura și uciderea celor două fete, a fost plimbat cu mașina de poliție prin Craiova, dintr-o eroare informatică. Sistemul care a costat un milion de euro le-a arătat oamenilor legii că are proces, dar când au ajuns la Curtea de Apel, și-au dat seama că au greșit.

„Monstrul din Caracal” Gheorghe Dincă a fost luat din celulă și urcat într-o dubă de Poliție, care l-a dus la Curtea de Apel Craiova, la un proces în care era acuzat de furt. A fost însoțit de pază și s-au respectat toate procedurile, dar criminalul nu era pe lista inculpaților din ziua cu pricina, potrivit Fanatik. După câteva minute bune, și-au dat seama că abia peste o lună trebuia scos din arest și adus la destinație!

Enervat la culme că a fost „deranjat” din condamnarea sa și că și-a petrecut câteva ore bune din „timpul său prețios”, a făcut plângere împotriva conducerii penitenciarului!

Cum s-a produs eroare prin care Gheorghe Dincă a fost scos din arest

Se pare că greșeala prin care Gheorghe Dincă a fost lăsat liber pentru că aplicația PMSWeb (Prisoner Management Sustem on Web) nu a funcționat așa cum trebuie. Este aceeași aplicație pe care Autoritatea Națională a Penitenciarelor a dat peste un milion de euro.

Așadar, pentru că este în stadiu incipient tehnologia, criminalul nu a avut câștig de cauză și cererea sa a fost respinsă!

Condamnare pe viață pentru uciderea celor două tinere

Pe data de 30 mai 2023, Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru că a răpit, violat și ucis două tinere, pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani). La 4 ani de la faptele sale, a fost pedepsit.

Prima sa victimă a fost Luiza. Potrivit DIICOT, pe data de 15 aprilie 2019, în jurul orei 11:30, ea aștepta să fie luată „la ocazie”, neavând altă variantă de transport. Criminalul a luat-o în mașină de la „a Văduvei” până în comuna Dioști, a legat-o cu centura de siguranță și cureaua de la pantaloni și i-a aruncat telefonul pe fereastră. După ce a târât-o în casa lui, vreme de 3 zile, a violat-o și bătut-o, alături de vecinul său, Ștefan Risipițeanu, condamnat ulterior la 12 ani. De la chinul îndurat, tânăra a murit. Trupul său a fost ars într-un butoi metalic, iar rămășițele au fost aruncate în liziera de pădure de pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal.

La o distanță de 3 luni, „monstrul din Caracal” a luat-o pe Alexandra Măceșanu „la ocazie”, pe data de 24.07.2019, în jurul orei 10:00. Fata plecase din Dobrosloveni, județul Olt și voia să ajungă la liceul Mihai Viteazul din Caracal. Răpirea s-a întâmplat exact la fel. Pentru a se asigura că nu este prins, i-a sunat familia, pe data de 25 iulie spunându-le că Alexandra a plecat voluntar din țară. În vremea aceea, ea a reușit să sune la 112, dar oamenii legii nu au intervenit, în vremea în care ea era ucisă! Corpul i-a fost ars în același butoi.

blank