Actualitate, Stiri

Gheorghe Coman, presupusul deputat şpăgar, va fi liber de sărbători

Magistraţii au respins arestarea şi au decis să-l cerceteze în libertate

Coman spagar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins arestarea preventivă a deputatului PC Gheorghe Coman. Urmează ca acesta să fie cercetat în libertate.

Instanţa supremă a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman, dispunând ca deputatul să fie cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în cazul lui Gheorghe Coman măsura interdicţiei de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă, vineri, deputatului Gheorghe Coman că este cercetat pentru „folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”. Învinuirea i-a fost adusă la cunoştinţă lui Coman după ce plenul Camerei Deputaţilor a votat încuviinţarea cererii de arestare preventivă a deputatului.

La scurt timp după i-a fost prezentată învinuirea, procurorii au trimis instanţei supreme propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a deputatului Gheorghe Coman, care a fost judecată de magistratul Daniela Encean.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti au solicitat arestarea preventivă a inculpatului Coman Gheorghe, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a unui partid, în prezent suspendat din această funcţie, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

 

 

blank