Featured, Life

Gesturile ce tradeaza oamenii care mint. „ Este usor sa deslusesti expresiile sau atitudinea unei persoane”

Dr. Lillian Glass, un analist comportamental ce a lucrat pentru FBI, dezvaluie instinctele persoanelor care mint. Conform acestuia, cu putina atentie gesturile pot spune mai mult decat cuvintele in sine.

Studii recente realizate de Dr. Leanne Brinke de la Universitatea din California, sugereaza ca oamenii au instincte prestabilite care le tradeaza intentia de a minti. De cele mai multe ori, partenerii de conversatie sunt mult prea atenti la discutia in sine, neglijand gesturi care spun mai multe decat cuvintele. Dr. Lillian Glass, un analist comportamental care a lucrat anterior cu FBI-ul, sugereaza ca este usor sa deslusesti expresiile, limbajul corpului sau atitudinea unei persoane, daca esti atent la cateva detalii importante:

Pozitia capului
Este posibil sa observati persoana care fac o miscare brusca a capului atunci cand le este adresata o intrebare directa, avand un gest de retragere sau inclinare. ”Persoanele care mint obisnuiesc sa faca des aces gest”, explica Glass.

Respiratia
Expertul asociaza respiratia grea cu minciuna. Daca nu sunteti suficient de aproape pentru a auzi sau simti respiratia partenerului de discutie, fiti atenti la vocea acestuia, care ar putea deveni superficiala, neclara sau intrerupta. in esenta, persoana se confrunta cu dificultati respiratorii din cauza schimbarii presiunii sangelui. Acest lucru apare atunci cand oamenii sunt nervosi sau tensionati.

Repetitivitate
Atunci cand partenerul de disctie iti repeta acelasi lucru, este posibil sa o faca in incercarea de a te convinge ca este adevarat ce spune. Psihologul foloseste exemplul unei persoane care repeta expresia „nu am”, persoana in cauza incercand sa se scuze pentru lipsa oferirii de ajutor.

Surplusul de informatii
Mincinosii mai pot fi tradati si de furnizarea de prea multe informatii.
Atunci cand o persoana ofera o poveste elaborata, desi nu a fost solicitata, este un semn clar ca incearca sa convinga ca povestea lor este adevarata.

Acoperirea gurii
Persoanele care sunt reticiente in a raspunde la o intrebare isi acopera in mod automat gura cu palmele. Gestul dat de subconstient este clar, este un mesaj direct ca unt inchide toate caile de comunicatie si ca partenerul de discutie nu are nicio intentie de a spune adevarul, scrie psychologium.com.

Clipirea rapida si lipsa contactului vizual
Necinstea implica lipsa contactului visual sau clipirea rapida. Cu toate acestea, in contrast cu credinta comuna, persoana care vrea sa asunda minciuna poate incerca sa manipuleze acest lucru cu un contact prelungit al ochilor.

Acoperirea zonelor vulnerabile
O persoana necinstita are tendinta de a-si acoperi zonele pe care le considera vulnerabile, cum ar fi gat, cap, piept sau abdomen. Glass exemplifica prin propriile experiente, povestind ca in din sala de judecata inculpatii isi duc mana in zona gatului, atunci cand se fac marturii incomode cu privire la faptele de care sunt acuzati.

blank