International, Stiri

Gest disperat: si-a taiat mainile pentru a nu mai fura

Egipteanul in varsta de 28 de ani din orasul Tanta a apelat la o metoda cel putin neobisnuita pentru a se opri din furat.

Man cuts off own hands to fight his addiction to stealing, Tanta, Egypt - 27 Aug 2013Ali Afifi suferea de cleptomanie, furand tot ce prindea. Cum nu se putea abtine, barbatul a recurs la o metoda socanta de a isi controla situatia.

Cuprins de vinovatie, si-a asezat mainile pe niste sine de tren si a asteptat pana in momentul in care a trecut un tren in viteza si i le-a retezat de la incheietura.

61376839Gestul sau surprinzator se pare ca a fost inspirat din legea islamica Sharia, care prevede ca toti cei care fura sa ramana fara o mana.

Afifi a povestit ca are obiceiul de a fura inca de cand era mic, cand lua mancarea colegilor de scoala, dar a continuat si, cand a devenit barbat in toata firea, cu telefoane mobile si bijuterii de aur.

3Si, desi, banii obtinuti din vanzarea bunurilor furate erau daruiti celor saraci, legea Sharia considera furtul unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poate face un om.

Justitia egipteana nu a mai decis, insa, taierea mainii unui hot de cativa ani, aceasta practica inca se mai poate intalni in Iran, Arabia Saudita sau nordul Nigeriei. (D.A)

blank