Social, Stiri

Gest demn de respect, o fabrica din Romania ofera o sansa oamenilor cu handicap

Gest demn de respect, o fabrica din Romania ofera o sansa oamenilor cu handicap

 blankIncet, destul de incet, se deschid ochii societatii dar exista speranta se pare. Printr-un gest absolut de admirat o societate din sectorul 1 al capitalei, Fabrica de la Nazarcea, a angajat peste 60 de persoane cu handicap sau diverse probleme de sanatate, probleme care i-ar fi impiedicat sa se angajeze altundeva.

 Asa a fost si declaratia Petronelei Gorea, in varsta de 35 de ani, pentru Libertatea : „Ma bucur ca in sfarsit suntem si noi, cei cu handicap, introdusi in societate. La alte firme se speriau de mine si ma trimiteau in alta parte. Aici m-au angajat la spalatorie, desi nu am degetele de la o mana.”, a spus aceasta.

Oamenii cu handicap din fabrica sau cu diverse probleme locomotorii, chiar si cu sindromul Down sau retard psihic, isi gasesc usor locul si fiecare are cate o activitate. Acestia fac paine, lucreaza la croitorie sau cu obiecte din ceramica. 

 Intreaga initiativa a fost depusa de catre Primaria Sectorului 1, cu Directia de Asistenta Sociala, dar si cu ajutorul altor parteneri sau sponsori. Cel mai important este ca fabrica a pus la dispozitie acestor oameni in jur de 7 ateliere si anume servicii de tipografie, ceramica, lumanari decorative, croitorie, produse de panificatie, spalatorie ecologica si atelier pentru gradinarit., asa fiecare ceea ce ii place.

  

blank