Actualitate, Stiri

Gerovitalul din nou dorit de americani

Gerovitalul din nou dorit de americani

Gerovital H3Câteva anti-aging clinici din Statele Unite au început din nou să comande Gerovital H3 deși a fost interzis în 1982. Profesorul Thomas Perls trage un semnal de alarmă în acest sens, într-un articol publicat în Journal of the American Geriatrics Society.

S-a constata că Gerovital H3 nu e nimic altceva decât anestezicul stomatologic novocaină, abuzat de starurile de la Hollywood în anii ’50 și interzis în America și cam peste tot în lume. Cu toate acestea, în România comunistă a fost încurajat de stat și sponsorizat, după ce Ana Aslan a publicat o lucrare despre proprietățile rejuvenatoare ale Gerovitalului.

Profesorul Perls spune că nu există nici un efect de acest gen al Gerovitalului; clienții institutului din București erau supuși și altor intervenții, unui program de exerciții, unei diete sănătoase și câtorva tratamente cosmetice, ceea ce îi făcea să creadă că au mai întinerit datorită substanței minune a Anei Aslan.

 

În urma unui scandal privind brevetul de intenţie, Gerovitalul s-a dus pe apa sâmbetei, vânzându-se astăzi fie în Grecia, fie în România, dar fără o autentificare ştiinţifică. Din vechiul Gerovital s-a lansat, însă, gama Aslavital. În ciuda deconstrucției științifice, o căutare a Gerovitalului pe google dă peste 300.000 de rezultate; lumea e foarte interesată de tratament și continuă să-l cumpere, o afacere bună pentru speculanții din România.

 

blank