Germania
International

Germania va livra Ucrainei primele tancuri Gepard, a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a anunțat că Germania va livra primele 15 tancuri din cele 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard promisei Ucrainei în luna iulie, informează The Guardian.

Germania va livra primele tancuri Gepard Ucrainei

Luna trecută, Germania a transmis că va furniza pentru prima dată Ucrainei tancuri de apărare antiaeriană Gepard. De atunci, a mai promis și șapte obuziere autopropulsate Kievului și a început să antreneze trupele ucrainene pe acestea.

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a convenit asupra acestei livrări în cadrul unei conversații cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Tunurile de tip Howitzer – modelul Panzerhaubitze 2000 sunt considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane.

Germania antrenează soldați ucraineni

Germania a transmis saptămâna trecută că a început să antreneze soldați ucraineni pentru utilizarea sistemului de artilerie Panzerhaubitze (PzH) 2000, potrivit sursei citate.

Tunurile de tip Howitzer, modelul Panzerhaubitze 2000 sunt considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane. Totodată, Germania a anunțat că va livra și muniția pentru tunurile Howitzer.

Obuzierele autopropulsate promise Ucrainei sunt tunuri de tip Howitzer, modelul Panzerhaubitze 2000, fiind considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane. Aceste sisteme de artilerie pot lovi ținte aflate până la 40 de kilometri, potrivit sursei citate.