Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va autoriza folosirea serului Pfizer pentru categoria de vârstă 12-15 ani, iar Germania vrea şi are capacitatea să vaccineze toţi adolescenţii din această grupă de vârstă, a declarat joi ministrul sănătății Jens Spahn.

Guvernul și regiunile au fost de acord că „o ofertă de vaccinare poate fi făcută la fiecare adolescent cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani până la sfârșitul lunii august”, a declarat ministrul Sănătăţii din Germania, care se bazează pe o autorizare a vaccinului Pfizer / BioNTech de către EMA pentru copiii de 12-15 ani în iunie.

Canada a devenit miercuri prima țară din lume care a autorizat utilizarea vaccinului anti-Covid Pfizer-BioNTechi pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Health Canada a concluzionat că vaccinul este ”sigur și eficient” în prevenirea Covid-19 la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, după examinarea științifică ”riguroasă și independentă a dovezilor cunoscute”, a declarat ministerul canadian al sănătății într-un comunicat, conform Hotnews.

Germania urmează exemplul Canadei şi va vaccina toţi adolescenţii

Profilul de siguranță al vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani este „similar” cu cel observat la persoanele în vârstă, adică reacțiile adverse care apar cel mai frecvent sunt „temporare și ușoare”, cum ar fi durerea brațului, frisoanele și febra, conform Health Canada.

Alți producători de vaccinuri autorizați în Canada „efectuează sau intenționează să efectueze studii la adolescenți și copii, inclusiv la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani”, a spus ministerul.