Guvernul Angelei Merkel a renunţat să impună o consolidare a izolării în weekendul prelungit de Paşte, care prevedea închiderea tuturor magazinelor şi organizarea unor slujbe religioase online.

Angela Merkel şi cei 16 miniştri-preşedinţi ai landurilor, care au decis acest dispozitiv în noaptea de luni spre marţi, după mai bine de 12 ore de negocieri, urmează să se reîntâlnească miercuri în vederea unor noi negocieri, potrivit The Independent.

Cancelarul Germaniei a convocat din scurt aceste noi negocieri.

„Ideea unor restricţii severe de Paşte a fost creată cu cele mai bune intenţii„, a spus cancelarul, adăugând însă că planul a fost pripit şi nu ar putea fi pus în aplicare într-un timp atât de scurt. „Această greşeală îmi aparţine doar mie„, a mai declarat Merkel. Guvernul său prevăzuse pentru perioada sărbătorilor pascale închiderea tuturor magazinelor şi desfăşurarea slujbelor religioase exclusiv online, au indicat miercuri surse guvernamentale.

Angela Merkel şi liderii celor 16 landuri, care au decis luni aceste măsuri după mai bine de 12 ore de discuţii, se reunesc miercuri, de la ora 11:00 GMT, pentru o nouă şedinţă de negocieri, convocată în ultimul moment de cancelar.