Germania
International

Germania ia în considerare un lockdown total

Autoritățile din Germania nu exclud un posibil lockdwon total, după ce situația epidemiologică s-a agravat considerabil. Ministrul sănătăţii Jens Spahn a precizat că măsurile se pot aplica și vaccinaților.

După ce Austria a anunțat vineri că intră în lockdown total, Germania ia în considerare aceeași măsură. Spahn și-a asumat că anunțul său îi va ăngrijora pe cetățeni, însă a precizat că un lockdown național ar fi posibil.

Germania nu exclude un lockdown total
„Ne aflăm acum în situaţia – chiar dacă ceea ce spun va produce un news alert – în care nu putem exclude nimic”, a afirmat Spahn, atunci când a fost întrebat dacă poate garanta excluderea persoanelor vaccinate în cazul introducerii carantinei.

Totodată, şeful Institutului Robert Koch (RKI, organismul german de control al maladiilor), Lothar Wieler le-a cerut cetățenilor să stea cât mai mult în casă. Ba mai mult, oficialul a susținut că restaurantele și cafenelele slab ventilate ar trebui închise.

Spitalele din Germania nu mai fac față numărului tot mai mare de infectați cu Covid-19. „Întreaga Germanie este o uriaşă explozie (de cazuri). Aceasta este o urgenţă naţională. Trebuie să frânăm de urgenţă”, a avertizat şeful RKI.

Printre măsurile de urgență impuse de autorități se află aşa-numita regulă „3G – geimpft, genesen oder getestet”, adică vaccinat, trecut prin boală şi vindecat sau testat recent. Certificatul verde este obligatoriu pentru a merge la serviciu și pentru călătoriile în transportul comun. De asemenea, s-a recomandat telemunca acolo unde este posibil.

Germania a raportat cel mai mare val de infecții cu Covid-19 într-o singură zi, în vreme ce cancelarul Angela Merkel a spus că situația „dramatică”, notează CNN. Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 65.371 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.