Germania
International

Germania, devastata din pricina pandemiei COVID

Germania se confruntă cu o situaţie dramatică din cauza pandemiei de coronavirus. Valul patru pune o presiune uriaşă pe sistemul sanitar. Autorităţile au raportat joi, 18 noiembrie, peste 65.000 de noi cazuri de COVID-19, un nou record zilnic.

Pandemia de Coronavirus face ravagii în Germania. Au fost transferati în străinătate primii pacienţi COVID-19 în timp ce al patrulea val al pandemiei pune o mare presiune pe sistemul său sanitar, care deşi are secţii de ATI bine echipate se confruntă cu problema personalului medical insuficient, relatează agenţia EFE.

Pandemia de coronavirus face ravagii în Germania

Sistemul sanitar din Germania face cu greu faţă valului patru. Aproximativ 100 din cele 400 de districte ale Germaniei mai aveau joi un singur pat liber la ATI, iar alte aproximativ 50 niciunul. Deşi numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la terapie intensivă, circa 3.400 în prezent, este mai mic decât cel înregistrat în perioada de vârf a valului trei, când a ajuns la 5.700, personalul insuficient a determinat o diminuare a capacităţilor secţiilor de ATI şi a numărului de paturi disponibile.

Situaţia este gravă în special în landurile Bavaria şi Baden-Württemberg. ”Serviciile sanitare sunt saturate, intervenţiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidenţa creşte şi în fiecare zi se anunţă cifre record de infectări”, rezumă situaţia într-un comunicat comun Crucea Roşie din Bavaria şi alte organizaţii.

”Actuala saturaţie a secţiilor de ATI şi a serviciilor de urgenţă, cauzată în bună parte de pacienţii nevaccinaţi, face ca situaţia să fie în mod clar dramatică. Există bolnavi în stare gravă şi cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanţă”, remarcă şeful Crucii Roşii bavareze, Theo Zellner, potrivit Agerpres.ro.

Doi pacienţi au fost transferaţi săptămâna trecută cu elicopterul de la Munchen către Bolzano, în nordul Italiei. Această ţară şi-a oferit ajutorul şi pentru Slovenia vecină, confruntată cu o situaţie critică în spitale din cauza creşterii numărului cazurilor grave de COVID-19. Circa 30 de medici şi infirmieri italieni au plecat în Slovenia, unde vor ajuta la tratarea pacienţilor din secţiile de ATI.

Institutul Robert Koch (RKI), centrul de boli și control al Germaniei, a raportat 65.371 de cazuri noi în ultimele 24 de ore – este o creștere cu 12.545 de infecții noi comparativ cu perioada anterioară de 24 de ore.

Rata de incidență de șapte zile din Germania a atins, de asemenea, niveluri record de 336,9 cazuri la 100.000 de persoane, față de 249,1 cazuri raportate în urmă cu o săptămână, a raportat RKI.