Medicii de la terapie intensivă cer reintroducerea Germaniei în carantină, în vederea împiedicării unui al treilea val covid-19, din cauza variantei britanice a noului coronavrus, după ce autorităţile tocmai au relaxat restricţiile. Germania a fost lovită rău de al treilea val al pandemiei de COVID-19.

Germania a fost lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. Asociaţia germană a medicilor de la terapie intensivă a cerut luni o reimpunere – imediată – a unor restricţii dure în vederea opririi celui de-al treilea val de covid-19 în ţară, după ce autorităţile tocmai le-au relaxat, relatează AFP.

”Potrivit datelor de care dispunem şi din cauza răspândirii britanice (a noului coronavirus), preconizăm foarte puternic o revenire la o carantină imediat, pur şi simplu pentru a împiedica al treilea val” covid-19, a anunţat la postul public germn de radio Christian Karagiannidis, directorul ştiinţific al Asociaţiei Medicilor de la Terapie Intensivă.

Mii de oameni care se opun măsurilor decise de guvernul german pentru împiedicarea propagării coronavirusului au manifestat, sâmbătă, în câteva oraşe din Germania, relatează dpa.

La Dresda, sute de susţinători ai mişcării Querdenken formată din oameni care nu cred în Covid, activişti de dreapta şi oameni care se opun vaccinării, au manifestat pe străzi deşi protestele susnt interzise. :Am acţionat de la primele ore ale dimineţii pentru a face ca interdicţia să fie respectată”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Mulţi dintre participanţii la protest nu purtau măşti, deşi purtarea mămştii este obligatorie.

Manifestanţii au scandat mai multe sloganuri, între care şi: “Pandemia s-a încheiat”.

La Stuttgart, sute de oameni s-au reunit având deviza: “Ajunge”. 70 până la 90 la sută dintre manifestanţi nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea fizică.

Şi la Munchen a avut loc un protest cu mii de participanţi. Manifestaţia a fost oprită de poliţie pentru că participanţii nu respectau condiţiile impuse.

La Dusseldorf, 2.000 de oameni au protestat faţă de resstricţii, iar la Hanovra au manifestat aproape 800 de oameni.