germania
International

Germania acuză Rusia că a început „războiul refugiaților”

Șefa diplomației din germania, Annalena Baerbock, a avertizat sâmbătă față de un război hibrid purtat de Rusia. Astfel, în urma acestuia, s-ar putea încerca diviziunea Europei, favorizând și un aflux de refugiați pe teritoriul său, relatează AFP, notează.

Germania acuză Rusia că a început „războiul refugiaților „Nu este doar un război purtat cu arme, este purtat și (pe frontul) energiei și pentru aceasta am găsit un răspuns”, a afirmat Annalena Baerbock, la congresul partidului său ecologist, care are loc la Bonn, în vestul Germaniei.

Aceasta se așteaptă ca războiul să fie din ce în ce mai mult „condus cu frică și diviziune și tocmai asta trebuie să evităm”, mai scrie sursa citată.

Ministrul se teme și de afluxul de refugiați care ar putea apărea pe teritoriul ei în contextul acestui război, deoarece „acest război este hibrid și alte țări iau parte”, acuzând Serbia de contribuția la creșterea bruscă a migranților în Europa.

Statele membre ale UE critică această țară balcanică pentru că este o poartă de intrare în Uniune pentru migranții turci, indieni, tunisieni, cubanezi și burundezi, care nu au nevoie de viză pentru a ajunge acolo.

Refuzând o situație „în care oamenii sunt folosiți ca armă”, Germania este în contact cu Cehia și Slovacia, pentru a găsi soluții împotriva acestei reactivări de facto a „rutei balcanice”.

blank