Germania
International

Germania a început să primească gaze direct din Franţa

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Germania a primit joi primele livrări directe de gaz din Franţa, printr-o conductă, conform unui acord menit să ajute ambele ţări să facă faţă actualelor probleme de aprovizionare cu energie.

Este anunțul făcut de compania care gestionează reţeaua de transport de gaze din Franţa, GRTgaz, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Franţa, care este mai puţin expusă la importurile ruseşti decât vecina sa, majoritatea necesarului său de gaze fiind asigurat de Norvegia şi prin livrări de gaze naturale lichefiate (GNL), va livra iniţial 31 GWh pe zi, folosind o conductă din regiunea Moselle, în timp ce capacitatea maximă este de 100 GWh/zi, a precizat GRTgaz.

Deşi noile fluxuri, chiar la capacitate maximă, reprezintă mai puţin de 2% din necesarul zilnic al Germaniei, livrările directe din Franţa erau aşteptate cu nerăbdare, în condiţiile în care autorităţile de la Berlin se grăbesc să găsească surse alternative, pentru a evita prăbuşirea industriei.

Conform acordului încheiat de cele mai mari două economii ale zonei euro, Germania s-a angajat să furnizeze Franţei electricitate suplimentară dacă va fi necesar.

Şeful GRTgaz,Thierry Trouve, le-a spus jurnaliştilor că nu poate estima când va fi atinsă capacitatea maximă de livrare de 100 GWh/zi.

blank