Germania a creat Coaliția de arme cu rază lungă de acțiune pentru
International

Germania a creat Coaliția de arme cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina. Va da rachete Taurus?

Germania a creat Coaliția de arme cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina. Cancelarul Germaniei a anunțat crearea unei coaliții de aliați ai Ucrainei pentru arme cu rază lungă de acțiune, în care ar intra și rachetele Taurus, „mărul discordiei” cu Marea Britanie și Franța.

Germania a creat Coaliția de arme cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina. Va da rachete Taurus? Olaf Scholz a spus că trei țări au convenit să intensifice cooperarea în sprijinul militar pentru Ucraina în acest sens.

Scholz a fost prezent alături de președintele francez, Emmanuel Macron, și de premierul polonez, Donald Tusk.

Germania a creat Coaliția de arme cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina

Această mișcare semnifică un angajament pentru o cooperare militară mai solidă între aliații occidentali în sprijinirea apărării Ucrainei împotriva agresiunii ruse.

„Facem o nouă coaliție pentru artileria cu rachete cu rază lungă de acțiune”, a spus Scholz la o conferință de presă cu Macron și Tusk la Berlin.

Aceasta este prima întâlnire a liderilor Triunghiului Weimar de când Tusk a devenit din nou prim-ministru al Poloniei.

În ajunul întâlnirii, președintele francez a avertizat puterile occidentale să nu dea semne de slăbiciune față de Rusia, reiterându-și poziția conform căreia desfășurarea trupelor occidentale în Ucraina nu poate fi exclusă.

Cancelarul a adăugat că aliații au început să cumpere și mai multe arme de pe piața globală pentru a sprijini Ucraina.

Scholz a mai spus că dobânda de la activele rusești înghețate ar finanța achiziția de arme.

Va da Germania rachete Taurus?

În același timp, Parlamentul german, Bundestag, nu a susținut furnizarea de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina, la ședința din 14 martie.

Chiar cancelarul german a reiterat în timpul unei dezbateri din Camera Inferioară a Parlamentului german de la 13 martie că nu sprijină furnizarea de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina.

El a spus că este vorba și despre faptul că Ucraina poate să efectueze lovituri militare defensive la o rază de 80 km, 100 km sau chiar 150 km.

Surse ale ediției germane a T-Online au spus că motivul refuzului de a furniza Taurus Ucrainei constă în particularitățile sistemului de ghidare al acestor rachete.

La o ședință închisă a Comitetului de Apărare al Bundestag-ului, inspectorul general al Bundeswehr, Carsten Breuer, a dezvăluit principalele dificultăți ale utilizării rachetei.

El a menționat că racheta necesita un sistem informatic specializat disponibil doar în Germania.

blank