Gerard Depardieu
Showbiz

Gerard Depardieu, în centrul unui nou scandal. Jurnalista spaniolă Ruth Baza îl acuză de viol

Gerard Depardieu ar fi comis fapta reprobabilă în 1995 după un interviu acordat jurnalistei franceze. Ruth Baza în vârstă de 51 de ani a a depus plângerea joia trecută

Gerard Depardieu a intrat în atenția poliției din Spania după ce jurnalista și scriitoarea spaniolă Ruth Baza a depus o plângere pe numele actorului pentru viol.

Gerard Depardieu, acuzat pentru a treia oară de agresiune sexuală

Gerard Depardieu ar fi comis fapta reprobabilă în 1995 după un interviu acordat jurnalistei franceze. Ruth Baza în vârstă de 51 de ani a depus plângerea joia trecută. La momentul respectiv lucra pentru revista Cinemania.

Jurnalista avea pe atunci doar 23 de ani, iar Gerard Depardieu 46 de ani. Ruth Baza reclamă o „intruziune fără niciun consimțământ în niciun moment”. Scriitoarea spaniolă a mai precizat că s-a simțit paralizată în timpul agresiunii care s-ar fi consumat în sediul fostei companii de producție Roissy Films.

În Codul Penal spaniol delictul de „agresiune sexuală” include și violul. Rutha Baza a povestit întreaga întâmplare jurnaliștilor de la AFP. Întrebată dacă ar fi fost vorba de viol, scriitoarea a răspuns că Poliția l-a clasificat astfel.

actor, agresiune, gerard depardieu, plangeri

Ruth Baza ar fi avut 23 de ani la momentul agresiunii

Din 2018 și până în prezent pe numele actorului francez Gerard Depardieu au fost depuse trei plângeri pentru violențe sexuale. Poliția și Parchetul spaniol nu au confirmat ultima plângere depusă de jurnalista spaniolă.

Ruth Baza a explicat jurnaliștilor de la AFP că a uitat de faptele de agresiune sexuală, însă și-a amintit după ce a citit un articol publicat în aprilie 2023 în care se preciza că Gerard Depardieu este acuzat de 13 femei pentru fapte similare.

Articolul respectiv i-a produs jurnalistei un declic interior și amintiri neplăcute. În cheie juridică plângerea jurnalistei are puține șanse de reușită dat fiind fapul că faptele s-au prescris în Franța. Ruth Baza consideră că acțiunea ei poate „ajuta alte persoane să procedeze la fel”.

Gerard Depardieu este anchetat din 2020

Gerard Depardieu este anchetat încă din 2020 într-un dosar de viol deschis în urma plângerii depusă de actrița Charlotte Arnould. Starul francez neagă cu vehemență acuzațiile care i se impută. Depardieu este considerat un mostru sacru al cinematografiei din Franța. Însă postul de televiziune France 2 a difuzat o înregistrare care nu-i face deloc cinste.

În imaginile respective, actorul a fost surprins în timp ce jignea femeile cu remarci misogine și insultătoare. Mai mult trivialitățile ar fi fost auzite și de o fetiță aflată în apropiere. A doua plângere de agresiune sexuală pe numele actorului a fost depusă de actrița Hellen Harras. Însă Depardieu a desmințint și aceste acuzații, informează AFP.

blank