Georgia
International

Georgia este suspectată de eludarea sancțiunilor impuse Federației Ruse

Companiile rusești folosesc entități din Georgia pentru a evita sancțiunile impuse de Occident. Potrivit Reuters, declarația a fost făcută de un grup de parlamentari ucraineni, care au îndemnat Statele Unite să întreprindă măsuri.

Ambasada Georgiei la Washington a declarat că acuzațiile sunt „complet false”.

Deputatul David Arakhamia, negociatorul-șef al Ucrainei cu Rusia, a declarat că o delegație ucraineană ar trebui să se întâlnească la Congresul SUA, Departamentul de Stat și Trezoreria cu privire la această problemă și alte subiecte.

„Ei (rușii) folosesc foarte mult acum sistemul financiar georgian, companiile georgiane.

Dacă ești o persoană rusă sancționată, intri pe internet, deschizi o companie georgiană, deschizi de la distanță contul bancar și începi procesarea”, a declarat Arakhamia reporterilor la un eveniment German Marshall Fund.

Ambasada Rusiei la Washington nu a fost dispusă să ofere comentarii.

Georgia respinge acuzațiile

Ambasada Georgiei a declarat că respectă pe deplin restricțiile impuse Rusiei.

„Guvernul georgian și instituțiile sale financiare continuă să fie în strânsă coordonare cu SUA și alți parteneri strategici pentru a se asigura că nu există activități ilegale ale vreunei țări, companii sau persoane sancționate pe teritoriul Georgiei”, se arată în comunicat.

Georgia le-a cerut oficialilor ucraineni să furnizeze dovezi pentru acuzațiile lor, dar nu a primit niciuna, se menționează în comunicat.

blank