Primele indicii că George Simion și Diana Șoșoacă aleg să facă lucrurile separat s-au văzut după incendiul de la Spitalul ”Matei Balș”. Cei doi au ales să apară public separat, atât în intervențiile televizate, cât și la proteste.

În ziua incendiului, Diana Șoșoacă a mers singură la ”Matei Balș”, unde a insistat să intre în spital, invocând statutul de parlamentar, deși instituția se afla în plină anchetă a procurorilor criminaliști. Senatoarea a făcut apoi apel la români să ”iasă în stradă” și să vină în fața spitalului, cerându-le de asemenea și parlamentarilor să vină la ”Matei Balș”, să ceară explicații pentru incendiu.

În următoarea zi și George Simion a organizat un protest, dar în fața Ministerului Sănătății, manifestație la care Diana Șoșoacă nu și-a făcut apariția.

Situția s-a repeatat și a treia zi, duminică. Co-președinteel AUR George Simion a fost prezent în fața Ministerului Sănătății, împreună cu alți șapte parlamentari ai formațiunii pentru a cere demisia ministrului Vlad Voiculescu. Nici de această dată Diana Șoșoacă nu s-a afla printre ei.

A venit în fața Ministerului Sănătății abia mai târziu, spre seară, împreună cu câteva zeci de oameni, și a încercat să intre în clădirea ministerului pentru a discuta cu ministrul. Evident, George Simion nu mai era în piață.

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit într-o emisiune TV despre tensiunile dintre cei doi și lupta pentru putere din AUR. Iritat, George Simion a negat apoi, în aceeași emisiune, că ar exista probleme între el și senatoarea Șoșoacă. Simion a precizat, însă, că ”dacă există trădători”, ar fi de preferat ca ei să se arate acum ”decât atunci când AUR va ajunge la guvernare”.

Diana Șoșoacă nu se numără printre fondatorii AUR, ci este membră în Partidul Neamul Românesc, fondat de Ninel Peia. Ea a intrat în Parlament candidând pe listele AUR în urma unui protocol de colaborare semnat între Partidul Neamul Românesc și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), după cum a explicat George Simion într-un interviu pentru Europa Liberă, mai spune sursa citată.