George Simion
Politic

George Simion, dosar penal după ce a fost dus la secția de poliție cu mascații

George Simion a fost condus la secţia de Poliţie în cursul nopţii. Poliţiştii susţin că ar fi condus cu permisul suspendat, politicianul spune că nu i s-a adus vreodată la cunoştiinţă că ar avea permisul suspendat. A fost deschis dosar penal.

Dosarul penal a fost deschis în urma scandalului produs în noaptea de joi spre vineri în Piața Victoriei din București. Potrivit Poliției, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

George Simion, susține că nu a știut că are permisul suspendat adăugând că nu a fost înștiințat. De asemenea, el spune că a fost în aceeași situație în 2020, iar dosarul a fost clasat.

Liderul AUR a condus autocarul în zona Pieţei Victoriei din Bucureşti, unde îşi promova protestul pe care formaţiunea sa politică îl organizează în acest weekend. Poliţiştii care l-au oprit au constatat că în baza lor de date acesta figura cu permisul suspendat.

Într-o declaraţie ulterioară, politicianul a spus că a fost „eliberat” după doar 10 minute şi a descris acţiunea Poliţiei ca fiind ilegală şi abuzivă. Autocarul formaţiunii politice, parcat în Piaţa Victoriei, a fost ridicat de autorităţi. Iar politicianul a fost invitat la secţia de poliţie, dar după ce s-a consultat cu avocatul său acesta le-a trasmis poliţiştilor că va merge a doua zi şi a intrat în autocarul formaţiuni sale politice.

După mai multe minute de „negocieri eşuate”, politiştii au chemat întăriri şi au intrat în autocar pentru a-l duce la secţia de poliţie. Acesta a trasmis întreaga întâmplare cu poliţiştii pe pagina sa de socializare. El a precizat că nu i s-a adus vreodată la cunoştiinţă faptul că avea permisul suspendat.

Liderul AUR a fost testat atât pentru alcool cât şi pentru droguri, iar rezultatele au fost în ambele cazuri negative.

George Simion a anunțat proteste masive în toată țara: „Altă soluție nu există”

„Simion țipa la jandarmi, în timp ce era live pe Facebook: ”Plecați de-aici! Plecați de-aici! Poliția, interveniți!”. Unul dintre jandarmi i-a explicat liderului AUR că a intervenit la o solicitare care acuza folosirea de mijloace sonore la ore târzii. ”Pe cine deranjăm?” a fost replica unui susținător AUR.

George Simion le-a reproșat jandarmilor că au intervenit la ora 03:00 și s-a răstit în mai multe rânduri de jandarmi care în cele din urmă au plecat. Ulterior, Simion a chestionat polițiștii apostrofându-i că n-au intervenit în timpul altercației cu jandarmii. Polițiștii l-au legitimat și i-au făcut un alcooltest.

Simion a fost dus la secție pentru că ar fi condus fără permis conform spuselor acestuia: ”Mergeti la colegii mei din Piața Victoriei, acum are loc o diversiune împotriva lor, nu a mea. Eu sunt reținut la poliție, mergeti la Guvern!”, a scris liderul partidului extremist AUR pe Facebook, între două live-uri.

Simion a încercat să inducă ideea că ”va fi reținut” pentru protest, dar polițiștii i-au explicat că nu este vorba de o reținere, ci despre verificări suplimentare pe care trebuie să le facă la sediul Brigăzii Rutiere, pentru că Simion apărea cu permisul suspendat”, scrie G4Media.

George Simion, președintele AUR, a anunțat la România TV că la începutul lunii octombrie vor fi proteste de amploare în București și în marele orașe din toată România.

„Îndemnăm românii să iasă în stradă. Altfel, Virgil Popescu îi va duce în faliment pe români, vor fi nevoiți să-și vândă apartamentele”, a spus Simion. Totodată, președintele AUR a anunțat că nu își dorește o politizare a protestelor, invitând pe această cale sindicatele, patronatele și alte formațiuni politice să se alăture demersului său.

Mai mult, liderul AUR l-a criticat, din nou, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, precizând că este „lăsat liber să-și bată joc de soarta acestei țări prin înstrăinarea TermoMidia.