Ilie Bolojan
Politic

George Simion, despre Ilie Bolojan: Mai mult nu a putut să facă decât să distrugă și ideea unui președinte imparțial

Președintele interimar al Senatului, Ilie Bolojan, a declarat că îl va susține în turul al doilea al alegerilor prezidențiale pe candidatul Nicușor Dan.

Ilie Bolojan anunță votul pentru Nicușor Dan și face apel la mobilizare

Într-un interviu, Ilie Bolojan a precizat: „Analizând candidații care sunt în turul doi, îl voi vota pe domnul Nicușor Dan președinte al României”. Acesta a adresat un apel către cetățeni să meargă la urne pe 18 mai: „Mesajul meu către toți românii este să se ducă să voteze și să voteze așa cum le dictează conștiința.

Totuși, gândindu-se că România în momentul de față este la o intersecție importantă și că fiecare, prin votul pe care îl va da, va face istorie pentru România”.

Bolojan: „România are nevoie de un președinte care unește, nu divide”

Ilie Bolojan a subliniat că țara traversează un moment delicat și are nevoie de un lider capabil să creeze unitate, nu diviziuni.

„Cel mai mare pericol pentru noi este să ne batem cap în cap, să facem falii. Președintele României, care va fi ales, va trebui să aducă România la un loc”, a declarat el. Întrebat despre susținerea trecută pentru Crin Antonescu, Bolojan a spus că nu regretă această decizie: „E o chestiune de angajament pe care am avut-o. Îl cunosc pe domnul Antonescu de foarte mulți ani. Am încredere în dânsul din punctul ăsta de vedere”.

Simion reacționează dur: „Bolojan a distrus și ideea unui președinte imparțial”

Declarația lui Ilie Bolojan privind susținerea lui Nicușor Dan a stârnit reacții rapide din partea contracandidatului George Simion, liderul AUR.

Acesta a criticat gestul politicianului liberal, spunând: „Un președinte de Consiliu Județean, mai mult nu a putut să facă domnul Bolojan decât să distrugă și ideea unui președinte imparțial (cel puțin de formă)”.

Bolojan a vorbit și despre provocările economice și politice ale momentului: „Sunt îngrijorat pentru că va fi o perioadă dificilă și sunt niște combinații de factori care ne pot crea probleme: deficitul mare, riscul de a-l finanța, riscul de retrogradare.

Instabilitatea politică este al doilea risc… Cu cât se rezolvă mai repede aceste probleme, cu atât este mai bine. Deci avem nevoie de o stabilitate politică”, potrivit activenews.

blank