George Becali finanțatorul echipei de fotbal FCSB vrea să fie reabilitat. După 7 ani de la eliberare din pușcărie
Featured, Sport

George Becali finanțatorul echipei de fotbal FCSB vrea să fie reabilitat. După 7 ani de la eliberare din pușcărie

George Becali finanțatorul echipei de fotbal FCSB vrea să fie reabilitat și s-a întors la Înalta Curte de Casație și Justiție, la 7 ani după decizia care l-a trimis în spatele gratiilor.

George Becali finanțatorul echipei de fotbal FCSB vrea să fie reabilitat, după o perioadă în care a decis să se retragă din viața publică.

Gigi Becali: „Am făcut pușcăria aia… pușcărie degeaba. Nevinovat. Că doar nu îți fură mașina și faci pușcărie. Domne, a schimbat terenul și a negociat ca să se îmbogățească. Păi ce, negociam ca să mă sărăcesc? Sau că domne, a dat bani ca să joace corect meciul. Eu asta sunt”.

Gigi Becali a petrecut mai puțin de jumătate de oră în sala de judecată, în încercarea de a convinge magistrații să îl reabiliteze din punct de vedere judecătoresc, după ce au trecut mai bine de cinci ani de când a fost eliberat condiționat.

Becali a stat în spatele gratiilor 1 an și 10 luni, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare. Omul de afaceri a fost găsit vinovat în trei dosare de corupție: dosarul Transferurilor de terenuri cu MaPN, dosarul Valiza, dar și dosarul privind sechestrarea hoților care i-au furat mașina.

Gigi Becali consideră că a stat la închisoare nevinovat și acum dorește să scape de toate interdicțiile decăderile care au decurs din condamnare.

Acest lucru i-ar permite lui Becali să revină în viața publică și politică, însă, spunea finanțatorul FCSB, nu intenționează acest lucru. În schimb, Becali vrea să se implice în afaceri cu medicamente care să combată Covid-19.

De asemenea, Becali a tras un semnal de alarmă asupra modului în care naționala, condusă de finul său, Mirel Rădoi, a ajuns să fie bătută în fiecare meci. Astfel, Becali i-a cerut lui Mirel Rădoi să părăsească naționala.

Momentan se așteaptă un verdict în cazul lui Becali. Verdictul are mari șanse să fie nefavorabil, pentru că, recunoaște chiar Becali, s-ar fi adresat instanței de judecată cu 2-3 săptămâni mai devreme.