Gemania se așteaptă ca Rusia să atace NATO
International

Gemania se așteaptă ca Rusia să atace NATO. Putin ar putea apela la arma nucleară

Guvernul din Gemania a luat în calcul „amenințările din partea Rusiei” și a apelat la o nouă stategie militară, a declarat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Autoritățile se tem că Vladimir Putin va ataca statele NATO.

Gemania va adopta peste câteva luni o nouă strategie de securitate națională. Autoritățile au luat în calcul „amenințările din partea Rusiei”, a declarat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

„În ultimii treizeci de ani, hotărârile privind problemele de securitate ale Germaniei și de dotare a Bundeswehr-ului (Forțele Armate ale Germaniei) au fost luate pe fondul păcii în Europa. Acum, întrebarea principală va fi cu ce amenințări va trebui să ne confruntăm noi și aliații noștri în Europa, în primul rând din partea Rusiei”, scrie cancelarul german, citat de TASS. Potrivit afirmațiilor acestuia, între aceste amenințări pot fi enumerate „un potențial atac asupra teritoriului aliaților, războaiele cibernetice și chiar posibilitatea redusă a recurgerii la arma nucleară”, potrivit RADOR.
Germania
Germania se pregătește de război cu Rusia

Mai mult, Germania se pregătește pentru a redeveni o mare putere militară. Până în prezent oficialii de la Berlin s-au concentrat, în special, pe creșterea economică, în detrimentul cheltuielilor militare, dar lucrurile s-au schimbat.

Berlinul vrea să-și revizuiască politica față de Rusia și de regimul lui Vladimir Putin, mai ales că are o serie de obligații față de Polonia și republicile baltice. Cancelarul german Olaf Scholz trebuie să se distanțeze de Rusia și să-și întărească poziția față de Kremlin.

La sfârşitul lunii septembrie, generalul cu patru stele Eberhard Zorn a ordonat ca forțele armate să se pregătească eficient pentru un posibil război cu Rusia. Autoritățile din Germania și-au dat seama că Vladimir Putin nu are de gând să se oprească aici. „Atacurile asupra Germaniei pot avea loc fără avertisment și cu pagube mari, posibil chiar existențiale”, se arată în documentul streategic care are 68 de pagini.

Raportul susține că Germania se confruntă cu amenințări „existențiale” și că „războiul în Europa este din nou o realitate” Iar scenariul cel mai probabil va fi un conflict cu Rusia pe flancul estic al NATO. Eberhard Zorn reafirmă angajamentul din armata germană față de NATO, deși precizează că Berlinul își va iniția propria „autonomie strategică independentă față de

blank
blank