exclusiv-galca-va-fi-noul-antrenor-al-stelei-18483536

După ce Laurenţiu Reghecampf a plecat în Arabia Saudită, la Al Hilal, iar variantele Gheorghe Hagi, Dan Petrescu sau Mihai Teja au căzut, conducerea Stelei a ajuns la o înțelegere cu fostul mare internațional Constantin Gâlcă.

Surse apropiate clubului din Ghencea au declarat pentru Jurnalul Național că Gâlcă și-a dat acordul revenirii în Ghencea, de data aceasta nu ca jucător, ci ca antrenor. Actele nu au fost încă semnate, însă urmează să fie semnate în această seară sau mâine.

Costel Gâlcă (42 de ani) a făcut parte din „Generaţia de Aur” şi a jucat, la mijlocul anilor ’90, în două dintre cele trei campanii consecutive ale steliştilor în grupele Ligii Campionilor.

Gâlcă a evoluat ca jucător la Steaua în perioada 1991-1996. În ’96, el a ales să joace în fotbalul spaniol, semnând cu Mallorca, după care a mai evoluat la Mallorca, Espanyol, Villareal, Zaragoza şi Almeria.

La naționala României, fostul fotbalist al Stelei a debutat în 1993, într-o victorie împotriva Israelului, scor 1-0. Gâlcă a ajutat echipa națională să se califice la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, Anghel Iordănescu convocându-l pe tânărul mijlocaș și la turneul final.

Gâlcă nu a jucat în primele două meciuri de la Mondialul american (împotriva Columbiei, 3-1, și Elveției, 1-4) debutând în meciul decisiv pentru calificarea în optimi, jucat de români împotriva țării gazdă, SUA. România s-a calificat grație golului lui Dan Petrescu, iar Gâlcă a mai evoluat și în meciurile cu Argentina (3-2) și în meciul de tristă amintire cu Suedia, în care România a ratat calificarea în sferturi.

Costel Gâlcă a strâns, la naționala României, 68 de selecții și 4 goluri.

În urmă cu 8 ani şi-a încheiat activitatea de fotbalist, iar anul trecut a fost numit de FRF selecţioner la naţionala sub 17 ani, reușind să-i califice pe tricolori la turneul de elită al Europenelor.

Citeste si...
Gheorghe Hagi are motive de bucurie. Iată cine va fi noul idol al microbistilor