Fuego
Showbiz

GALĂ DE COLECȚIE ”DRAG DE ROMÂNIA MEA!” CU FUEGO, LA TVR 2, DEDICATĂ BASARABIEI

Suntem una în artă cu frații noștri de peste Prut. Avem valori comune, idealuri comune și nu încetăm să împrumutăm unii de la alții dragostea de neam și de muzica aleasă. Unul dintre ambasadorii de seamă ai Basarabiei în România și în lume este Paul Surugiu-Fuego, care are distincția de ”Artist al Poporului”, cea mai înaltă distincție în artă, oferită prin decret prezidențial, în 2012, pentru promovarea identității naționale peste tot în lume. Acolo se simte ca acasă, acolo își realizează toate producțiile muzicale și e frecvent prezent la manifestări și la concerte grandioase, fiind poate cel mai iubit artist român dincolo de Prut!
Fuego
Așa se face că la ”Drag de România mea!” mereu vor avea o poartă deschisă artiștii din Republica Moldova, pentru frumusețea muncii lor, pentru carierele minunate și melodiile romantice, pentru faptul că luptă ca să păstreze vie identitatea națională, care-i numai una, cea românească. Duminica aceasta, 5 iunie, de la ora 15.00, la TVR 2, veți avea parte de o gală de zile mari dedicată Basarabiei. Veți trăi emoții speciale, veți râde și vă veți bucura de muzicalitate, de mesaje puternice, tineri plini de talent și simboluri. Va fi o ediție pe sufletul melomanilor și a celor care vor să cunoască mai mult stropul de frumos din Moldova soră.
Fuego
Astfel, compozitoarea și interpreta Maria Stoianov, ne va vorbi despre unitate, despre lansarea de acum mulți ani la Tezaur Folcloric, alături de grupul Ethnos, despre poezie și simțăminte pure și ne va cânta, atât singură, cât și-n duet alături de un talent excepțional, un copil care emoționează de la primul sunet, pe care-l iubește camera și care va avea cu siguranță o carieră formidabilă, Daniela Pleșca. Daniela a participat la mai multe concursuri și are o sensibilitate aparte în glas. La fel de talentat și spontan este și Gabriel Nebunu, noua senzație a Basarabiei, un artist de folclor autentic, aparte, cu o carismă specială și mult aplomb. Ne aduce cântecele sale și răspunde provocărilor oferite de Paul Surugiu-Fuego!
Fuego
Artista Ina Sturza ne propune o premieră muzicală, ne încântă cu romantismul și eleganța sa, ne vorbește despre familia sa minunată și-l va surprinde pe Fuego cu un dar aparte. Frumoasa Victoria Lungu ne aduce melodii de suflet, ne povestește despre fiica sa, un celebru influencer în România, dar și despre dramele prin care a trecut în viață.12

Paul Surugiu-Fuego, va cânta înd duiet și va aduce un omagiu  tuturor mamelor! Gheorghe Țopa, este unul dintre simbolurile Basarabiei, încă din anii 90, prezent la celebrul Pod de Flori de peste Prut, ne propune șlagărele sale arhicunoscute, ne emoționează, ne vorbește despre familie și despre importanța cuvintelor din cântece. Așadar, toate datele ca să ne fiți aproape și să descoperiți arta specială din Basarabia! Paul Surugiu are și el daruri muzicale, alături de trupa Supermarket și de baletul condus de Florin Mariș!2

blank