International, Stiri

GAFĂ sau strategie de PR? VietJet Air, în plin SCANDAL după o şedinţă foto cu bikini la bordul avioanelor sale

Scandal la o companie aeriană vietnameză pentru că s-a fi folosit de fotomodele în bikini care pozează provocator la bordul avionului, pentru a-şi promova serviciile. Fetele, mai mult dezbrăcate decât îmbrăcate, poată totuşi culorile companiei aeriene.

Potrivit Daily Mail, ca din întâmplare, fotografii de la o şedinţă foto maraton, căci a durat 12 ore, au fost publicate pe de Ngoc Trinh, un fotomodel de marcă pentru lenjeria intimă.

Imediat după ce imaginile cu “stewardesele” VietJet Air au fost postate pe net, pozele au devenit viral, dar pe lângă “like” au apărut şi comentariile la adresa companiei. Şi n-au fost deloc onorante, VietJet Air fiind acuzată că se foloseşte de imaginea femeii, în mod dezonorant, pentru a-şi promova brandul.

“Tocmai am terminat cu realizarea de fotografii promotionale pentru VietJet aer timp de 12 ore non-stop 9:0 – 9:00”, a scris Ngoc Trinh.

După declanşarea scandalului, Trinh le-a şters de pe contul său de Facebook, iar unul din oficialii companiei a declarat că nu este vorba despre fotografii oficiale, ci că s-a făcut o şedinţă foto “de probă”, iar compania îşi declină responsabilitatea pentru faptul că fotografiile au fost făcute publice.

Vu Pham Nguyen Tung, director de dezvoltare al VietJet a negat categoric varianta ca fetele dezbrăcate să fi fost doar un “truc de PR” aranjat de VietJet Air.

Aceasta nu este primul scandal în care este implicată compania aeriană pentru pentru strategiile sale de marketing. În 2012,  Autoritatea Aviaţiei Civile din Vietnam a amendat VietJet Air pentru că însăţitoarele sale de zbor au făcut un dans hawaiian, în costumaţie specifică, chiar în timpul zborului inaugural între Ho Chi Minh City şi stațiunea de coastă din Nha Trang. În plus, în luna mai, pentru a sărbători lansarea rutei HCMC-Singapore, VietJet a folosit dansatori bikini.

De altfel, nu este prima companie de transport aerian care se foloseşte de femei îmbrăcate sumar, pentru a-şi promova brand-ul. Compania aeriană irlandeză Ryanair publică anual un calendar în care echipajul apare sumar îmbrăcat la bordul avionului.