Actualitate

Gafa la CNADNR: Cum au ajuns mai mulţi români proprietari pe autostradă

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Situaţia tragi-comica dar mai ales foarte gravă pe Autostrada Timişoara-Lugoj, unde mai mulţi timişeni au ajuns proprietari pe autostradă. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) nu s-a asigurat că exproprierea este finalizată înainte de a începe lucrările.
autostrazi-lucrari-finantari
Mai mulţi timişeni, proprietari de terenuri aflate între Lugoj şi comuna Coşteiu, sunt revoltaţi de modul în care statul a făcut exproprierea pământurilor pentru construcţia autostrăzii A6. Oamenii spun că procedura nu s-a încheiat, chiar dacă utilajele au intrat pe terenurile lor, informează TVR.
 
Oamenii susţin că, din cauza nefinalizării procedurilor de expropriere, sunt proprietari ai noii şosele. Ei acuză statul că le-a luat pământul ca la naţionalizare şi ameninţă că ies în stradă, dacă nu vor fi despăgubiţi cum se cuvine. Preţul derizoriu la care s-a evaluat terenul şi faptul că au fost puşi în faţa faptului împlinit, cu toate petiţiile făcute, îi împing la măsuri disperate. Primăria comunei Coşteiu cunoaşte situaţia, fiindca are 30 de hectare neexpropriate. Edilii au notificat CNADNR pentru a rezolva problema, însă fără nici un rezultat.
blank