Featured, Politic

Gabriela Zoana o lauda pe Dăncilă pentru prestatia din Parlamentul European

Gabriela Zoana o lauda pe Viorica Dăncilă a demonstrat tuturor eurodeputaților, în plenul Parlamentului European, că românii sunt pregătiți pentru a face față cu succes mandatului la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Am văzut astăzi un premier al României mai hotărât ca niciodată să facă performanță la nivel european, sustine europarlamentarul PSD Gabriela Zoana.

”Discursul premierului despre prioritățile României a arătat tuturor celor prezenți astăzi la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, că știm ce avem de făcut, că ne pricepem să o facem și că avem intenția de a finaliza cât mai multe dosare de negociere în perioada mandatului de 6 luni. Mai mult, am apreciat extrem de mult modul în care premierul a accentuat ideea necesității ca instituțiile europene să vină mai mult în întâmpinarea cetățenilor europeni, cei mai importanți beneficiari ai politicilor Uniunii Europene, astfel încât să se estompeze diferențele între statele europene.

În același timp, am văzut un apel din partea oficialilor europeni pentru ”unitate acasă”, în România. Discursurile acestora făceau aluzie la comportamentul iresponsabil al președintelui Iohannis care a intrat încă de anul trecut în campanie electorală și care este decis să blocheze cu orice preț activitatea Guvernului României.

În acest context, este limpede că, deși România va beneficia de sprijin extern, din partea Europei, pe perioada exercitării mandatului, faptul că i se pun piedici din interior, de la nivelul președintelui țării, poate constitui un impediment.

Urez succes deplin premierului Viorica Dăncilă și membrilor echipei guvernamentale în această perioadă și îmi exprim, la rândul meu, tot sprijinul pentru ca România să aibă o Președinție de succes la Consiliul Uniunii Europene, cu toată opoziția președintelui Iohannis și a partidului pe care acesta îl reprezintă.”, susține europarlamentarul social-democrat în comunicatul remis redactiei.

blank