Stiri

Gabriela Vrânceanu Firea, în vizită la Darasti

Gabriela Vrânceanu Firea, în vizită la Darasti

blankMamă. Jurnalist. Cetăţean. Candidat. Aşa se caracterizează Gabriela Vrânceanu Firea, care candidează acum pentru alegerile parlamentare, în Colegiul 1 Ilfov, pentru un post de senator. Din primele trei ipostaze, a înţeles, a simţit, a ştiut problemele şi durerile, dar şi năzuinţele şi visurile celor de lângă ea. Pentru că a intrat, permanent, în legătură cu oamenii.

blankMeseria ei, mai ales, s-a desfăşurat printre, despre şi pentru oameni. Şi, la un moment dat, când au venit în viaţa ei schimbări majore, a decis că e timpul unui nou, unui alt început. Astfel, politica, cea pe care din a doua postură „o mâncase pe pâine”, vreme îndelungată şi cu intensitate maximă, a devenit o opţiune proprie.

blank Şi-a zis că e momentul să shimbe o baricadă, cea a presei, cu alta, aceasta a politicii. De aici, din reduta politicului hulit şi controversat, crede Gabriela Vrânceanu Firea că poate să facă mai multe lucruri pentru oameni, decât din oricare altă ipostază de viaţă. Drept care, s-a înscris, cu carnet şi adeziune, în PSD.

blankŞi, acum, e în campanie, cum zicem, pentru un post de senator. Astăzi, ea fost, împreună cu echipa USL; din care face parte, într-una dintre comunele judeţului Ilfov, Găneşti. Şi la Darasti , ca şi în celelate localităţi pe unde a fost în zilele trecute – în campanie baţi colegiul de la un capăt la altul, de-ţi iese părul prin căciulă – Gabriela Vrânceanu Firea a descoperit că este prizabilă, ba chiar iubită de oameni. „Iote-o pe Gabriela, iote-o pe Gabriela!” au dat sfoară în ţară băbuţele pe post de vuvuzele. De a umblat vestea că o vedetă e în Găneşti, mai ceva ca trimisul sultanului după haraci. Copiii de la şcoală i-au făcut, ca unei prietene, urări de câştigare a alegerilor, bătrânele satului au sărit la pupături, ca pe vremuri, când îşi aşteptau iubiţii la gard – ehei, a curs apă multă pe Dunăre de atunci! – femeile şi bărbaţii de vârstă medie au venit s-o întâmpine şi să îi povestească păsurile lor, cerând pentru rezolvarea acestora ajutor. Căci, dacă tot se duce în Parlament – ei, oamenii o aleg, dar are şi ea treabă acolo, nu se duce să stea de frunza frăsinelului, şi nu o trimit să facă parada modei, cu genţi şi pantofi nu ştiu de care, că mai umblă vorba şi prin Găneşti despre ce se întâmplă în ţară – să ştie cu ce se mănâncă pâinea de ţăran, ce ofuri ei au crucea iernii, dar şi ce focuri când vine vipia teribilă peste ei. Ba, pentru că atmosfera a fost extrem de destinsă – nu şi-a ridicat nimeni poalele-n cap, nu a strigat nimeni la nimeni, nu a acuzat nimeni pe nimeni de nimic… domna Lenuţa, ce naiba, bre… – sătenii, împreună cu candidata lor au încins – era să scriu au învins; e c lângă v, de aceea – o horă mare în uliţa principală a satului. Şi dă-i bucurie şi dă-i veselie, până a sunat staff-ul de campanie adunarea şi, implicit, plecarea Gabrielei. Pupăturile, îmbrăţişările, confesiunile au continuat şi au dat, practic, şi nota de final a întâlnirii. „Să mai veniţi pe la noi, să nu ne uitaţi!” – au prins-o băbuţele la înghesuială pe Firea, de a zis, cu gura ei, că va reveni cu drag întotdeauna. Contactată telefonic, Gabriela Vrânceanu Firea ne-a declarat că este fericită şi încântată de alegerea pe care a făcut-o, de a candida pentru Parlament. Ştie cu siguranţă că, acum, a venit momentul să schimbe plaivazul de jurnalist cu mapa de parlamentar. În schimbul dragostei pe care a găsit-o la Darasti, promite să dea seriozitate, onestitate şi responsabilitate. Un troc just, nu?      

blank