Actualitate

Gabriela Firea: „Voi demonstra că poate să existe şi gratuitate”

 2 Vizualizari totale,  2 Vizualizari azi

Gabriela Firea, primarul ales al Capitalei a spus că va demonstra, printr-un plan concret, că faptul că poate exista şi gratuitate şi autobuze mai multe în trafic şi modernizate.

„În primul rând, nu voi intra în nicio polemică cu niciun reprezentant al unei formaţiuni politice. (…) Voi comunica doar probleme administrative. Dacă cineva nu are încredere în proiectele mele, este dreptul lui să aibă dubii. Eu mă adresez direct bucureştenilor şi îi asigur că, atunci când am anunţat că voi găsi cele mai bune şi corecte măsuri economice, pentru ca transportul public în Bucureşti să fie gratuit, însoţit de dezvoltarea şi modernizarea reţelei de transport public înseamnă că am găsit şi soluţii. Este posiblitatea domniilor lor să voteze sau nu în Consiliul General ceea ce eu propun. Dar, atâta vreme cât voi veni cu un plan concret prin care voi demonstra că poate să existe şi gratuitate, dar şi autobuze mai multe în trafic şi să fie şi curate şi modernizate şi să vină la o oră corespunzătoare, astfel încât orice călător să-i poată să-şi facă un plan de călătorie, să poată ajunge acolo unde are nevoie, aceste dubii sunt oarecum de înţeles dar doar din punct de vedere politic, dar din punct de vedere administrativ voi demonstra că eu am avut dreptate”, a declarat Firea la sediul PSD.

În schimb, Alina Gorghiu, copreşedintele PNL spune că liberalii vor vota împotriva acestei iniţiative a primarului ales al Capitalei.

„Cu toate riscurile, PNL va vota împotriva acestei iniţiative, dintr-un motiv foarte simplu: minunile nu durează mult, iar în cazul de faţă efectele sunt nocive pentru toţi bucureştenii. Această gratuitate va fi plătită, până când se va constata de către toţi falimentul RATB şi de către cei care merg cu autobuzul sau tramvaiul şi de către şoferi, pietoni ori bicilişti, pentru că toţi plătim impozite şi pentru că serviciile publice nu pot fi gratuite, într-o economie funcţională. Aşa stau lucrurile, atunci când nu te închini la statuia lui Lenin şi nu crezi în biblia lui Marx. Pomana domnului Dragnea şi a doamnei Firea înseamnă, de fapt, autobuze şi tramvaie proaste în continuare, înghesuială şi mai mare, servicii de şi mai slabă calitate şi anularea oricărei perspective de modernizare a transportului în comun”, a scris Gorghiu, joi, pe Facebook.

blank