Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că intră în competiția din partid pentru alegerile prezidențiale, deoarece lucrurile nu merg în „direcția bună” pentru PSD. În ceea ce-l privește pe soțul ei, Florentin Pandele, acesta a spus că nu va mai participa la cursa pentru Cotroceni dacă primarul general va candida.

„Am spus trei ani că nu candidez, pentru că PSD avea candidat – domnul Dragnea. Și chiar nu aveam intenție să intru într-o competiție internă cu domnul Dragnea, care oricum avea toate instrumentele să câștige toate bătăliile interne, așa cum se vede că si doamna premier are aceleași instrumente preluate de la domnul Dragnea pentru a câștiga orice bătălie. E greu să lupțu cu premierul care are toate mijloacele de convingere. Am intrat în competiție – candidat la candidatură – pentru că văd că lucrurile nu merg în direcția bună și pentru că mi-e teamă că vom pierde nu doar prezidențialele, ci și localele și parlamentarele. Și nu am vrut să fiu în situația când colegii îmi spuneau că sunt vanitoasă și mențin procentul de credibilitate din țară doar pentru mine pentru la anul, la locale, și că nu sunt om de echipă”, a spus Gabriela Firea la România TV, citată de Mediafax.

La rândul său, la același post de televiziune, primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, a spus că își retrage candidatura, dacă primarul general va fi desemnat de PSD pentru cursa pentru Cotroceni. „În momentul în care Gabriela Firea va candida – pe care o consider cel mai bun candidat pe care-l are stânga românească -, eu cu siguranță nu voi mai candida”, a spus Florentin Pandele.

Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, a anunţat, la sfârșitul lunii mai, că intenţionează să candieze la alegerile prezidenţiale ca independent, subliniind la acel moment că soţia sa, Gabriela Firea, nu îşi doreşte această funcţie.