Actualitate

Gabriela Firea s-a întâlnit cu sindicaliştii Metrorex. Vezi ce au discutat

În timp ce PNL schimbă candidaţii pe bandă rulantă, candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea îşi vede în continuare de treabă iar astăzi a avut o întâlnire cu sindicaliștii din cadrul Metrorex.
Gabriela Firea a vrut să identifice cu ajutorul acestora soluțiile potrivite pentru ca activitatea de la metrou să primească finanţarea necesară indiferent de autorităţile care tutelează regia.

„Lucrările de la magistrala Drumul Taberei afectează pe sute de mii de bucureşteni, surpările din zona Eroilor au afectat un cartier întreg. O linie de metrou care să lege orașul de Aeroportul Otopeni este o necesitate vitală pentru o capitală europeană. Chiar dacă metroul este acum în subordinea Guvernului, Primarul nu se poate detașa de aceste probleme. În plus, atunci când un incendiu în subteran blochează tranzitul într-o stație de metrou, siguranța călătorilor, a cetățenilor, este pusă în pericol, iar aceasta este una dintre responsabilitățile primarului” a spus Gabriela Firea. În acelaşi timp, aceasta a mai spus că trebuie găsit un cadru perfect de colaborare între Primărie, ministere şi Metrorex pentru activitatea metroului să se desfășoare fără incidente sau sincope.

„Este o soluţie clară şi mă voi asigura că blocajele din trecut vor fi rezolvate. Voi pune la aceeaşi masă toți factorii implicați – în principal Metrorex şi RATB – şi mă voi asigura că vor găsi o soluţie comună în beneficiul bucureştenilor, se anunţă într-un comunicat de presă.

blank