Actualitate, Featured

Gabriela Firea, reacţionează la atacul lansat de un ONG de mediu la adresa administraţiei locale

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, reacţionează la atacul lansat de un ONG de mediu la adresa administraţiei locale, ca urmare a poluării uriaşe înregistrate la începutul săptămânii în Bucureşti. Firea critică dur poziţia ONG-ului prin care se încearcă inducerea ideii că singurul vinovat pentru poluarea din Capitală este traficul rutier.

https://www.facebook.com/gabifirea/videos

“Oameni buni, cititi si veti ramane siderati! Numai la noi se poate intampla asa ceva!! Un ONG de mediu ia apararea tuturor posibililor poluatori care ar fi putut produce accidentul ecologic de duminica spre luni!! Nicio tresarire de dubiu! Nicio urma de indoiala!

In timp ce bucurestenii din sectorul 1 se plang de mirosul urat degajat de groapa de gunoi de la Chiajna – Rudeni (mii de reclamatii), bucurestenii din sectorul 4 resimt acut mirosul intepator de la groapa de gunoi de la Vidra, bucurestenii de pe langa unitatile industriale care ard deseuri si cei din zona CET-urilor, de asemenea, unde s-a ars pacura zilele acestea, constata poluare, vine un ONG de mediu si cautioneaza pe toti posibilii poluatori de duminica seara, cand nu era trafic!

Este noaptea mintii! In loc sa fie aproape de cetateni si sa-i apere, Eco-Civica se da de partea agentilor economici care pot fi printre principalii poluatori!

Interesul poarta fesul! S-au discreditat complet! Rusine este putin spus!

Cititi si va cruciti!”, scrie Gabriela Firea pe Facebook, după care publică şi comunicat ONG-ului vizat:

“Ascultând precizările Primarului General al Capitalei referitoare la poluarea excesivă de duminică noaptea/luni dimineața, Eco-Civica face următoarele precizări:

-depozitul de deșeuri din Popești nu are activitate, fiind suspendată, și nu a produs arderi;

-depozitul de deșeuri de la Vidra are autorizație de mediu și funcționează normal. Nu a avut niciun fel de arderi și nici nu este autorizat pentru arderi deșeuri;

-depozitul de deșeuri Iridex este autorizat și funcționează normal dar nu mai primește deșeuri din Ilfov.

Nu s-au înregistrat arderi și nici nu este autorizat in acest scop.

Incineratorul Stericicle de pe platformă nu este funcțional;

-nu au fost înregistrați agenți economici care să aibă arderi ilegale și, in general, in acea noapte nu au raportate incidente majore sau care au fi putut produce asemenea cantități de emisii;

-Primăria Capitalei a aprobat tăierea a mii de arbori, a permis asfaltarea a mii de alveole pentru arbori, a permis betonarea a mii și mii de arbori.

La toate acestea se adaugă peste 1 milion de alveole in care arborii lipsesc.

Cu toate că meteorologii și chiar Eco-Civica au explicat, științific, fenomenul.

Primarul General vrea să abată atenția de la autorul acestei poluări groaznice: traficul.

A doua mare problemâ este faptul că nu colectăm separat, ajungând la munți de gunoaie in București-Ilfov, cu toate că legea obligă din 2011.

-centralele electrotermice (CET-urile) nu funcționează pe păcură ci pe gaz.

Numai in situații deosebite, când temperaturile scad foarte mult și gazul nu este suficient sau presiunea este redusă, CET-urile notifică autoritatea de mediu pentru a funcționa pe păcură.

De ani de zile nu s-a-ntâmplat să mai funcționeze pe păcură;

-in București-Ilfov nici nu prea mai avem industrie, mai mult depozitare.

Cu stimă!

Dan Trifu – Fundatia Eco-Civica”