Gabriela Firea a anunţat că nu ar exclude o candidatură pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, la Congresul partidului. Primarul general al Capitalei a adăugat că va candida momentan pentru şefia PSD Bucureşti şi l-ar putea susţine la conducerea PSD pe Marcel Ciolacu.

Va avea loc şi o conferinţă de alegeri la Bucureşti, pentru că sunteţi interimar preşedinte acolo.

„În această perioadă sunt alegeri la sectoare şi vom programa şi pentru Bucureşti”, a afirmat Gabriela Firea, înaintea şedinţei conducerii colective interimare a PSD, luni, la sediul din Kiseleff.

Chestionată dacă va candida pentru şefia PSD Bucureşti, Gabriela Firea a răspuns: „Cu siguranţă”.

De asemenea, Firea a reiterat că nu va candida la Congres pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii, însă nu exclude o candidatură pentru poziţia de preşedinte executiv.

„Pentru funcţia de preşedinte nu. Am anunţat. Discutăm (despre o candidatură pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD – n.r.). Dacă cei care candidează la funcţia de preşedinte discută cu mine şi mă consideră o persoană potrivită pentru a fi într-o conducere colectivă, nu am de ce să spun nu”, a explicat Firea.

Întrebată cine ar trebui să o considere persoana potrivită să facă parte din conducerea PSD, primarul general al Capitalei a replicat: „Cei care vor candida. Principalii. Cu singuranţă (vreau să fac echipă cu preşedintele – n.r.). Nu mi se pare ca numărul doi să fie în contradicţie cu numărul unu”.

Totodată, chestionată dacă îl vede potrivit pe Marcel Ciolacu la şefia PSD, nu doar interimar, Firea a precizat: „De ce nu?”.

Conducerea interimară colectivă a PSD s-a reunit, luni, la sediul partidului din Kiseleff, pe ordinea de zi fiind mai multe teme, precum strategia partidului privind pensiile speciale, alegerile anticipate şi organizarea Congresului formaţiunii din 29 februarie.

PSD ar depune o moţiune de cenzură în Parlament dacă Guvernul Orban îşi asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020 sau pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.