Parcul auto al Societăţii de Transport Bucureşti va fi diminuat cu 25%, a anunţat, marţi, primarul general, Gabriela Firea, într-o transmisie live pe Facebook.

″În ceea ce priveşte transportul public în comun, acesta va fi redus cu 25%. Practic, parcul auto al STB se va redimensiona în această perioadă cu un procent de 25%. Motivele sunt foarte clare. În primul rând, a scăzut numărul de călători. Trebuie să îi protejăm şi pe aceştia, care trebuie să ajungă la serviciile vitale pentru populaţie, dar, de asemenea, trebuie să avem grijă şi de conducătorii auto”, a spus edilul general, conform Agerpres.

Firea a menţionat că a transmis o notificare tuturor furnizorilor de utilităţi publice, astfel încât aceştia să asigure continuitatea serviciilor. Este vorba despre: Societatea de Transport Bucureşti, Compania Municipală Termoenergetica, Compania Municipală Iluminatul Public, Apa Nova, Distrigaz Sud Reţele, Distribuţie Muntenia, Netcity Telecom, Telekom România Communication, Compania Eco Igienizare Bucureşti, Administraţia Străzilor.

Gabriela Firea a adăugat că a cerut sistarea lucrărilor pe toate şantierele din Municipiul Bucureşti administrate de Primăria Capitalei: lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză, lărgirea Bulevardului Ghencea, park and ride Cora Pantelimon, Podul Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, consolidarea Palatului Curtea Veche.

Ea a menţionat că lucrările vor fi continuate într-un ritm alert după finalizarea situaţiei critice din domeniul sănătăţii.

“Mulţi dintre angajaţii de pe aceste şantiere sunt din judeţele vecine sau din comunele limitrofe. Avem informaţii de la poliţiile locale că au intrat în contact cu români întorşi recent din Italia şi din Spania care nu au respectat izolarea la domiciliu. Este posibil să se fi infectat deja cu noul coronavirus. Asta ar fi însemnat ca, atunci când ar fi ajuns să cumpere medicamente într-o farmacie sau alimente într-un magazin sau, pur şi simplu, ar fi folosit mijloacele de transport în comun sau s-ar fi deplasat pe străzi, să fi transmis coronavirusul de tip nou bucureştenilor. De aceea am luat această decizie, care este în concordanţă şi cu decretul de stare de urgenţă”, a spus primarul general.

Gabriela Firea a adăugat că pe toată durata stării de urgenţă se suspendă audienţele din cadrul PMB, dar că acestea sunt primite în mediul online. De asemenea, sunt suspendate toate concursurile de ocupare a posturilor vacante.