Featured, Politic

Gabriela Firea, în tabăra celor care doresc să reformeze PSD

Înaintea ședinței CEx, programată pentru ora 18:30, mai mulți lideri ai partidului, în frunte cu Paul Stănescu și Gabriela Firea s-au întâlnit în biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru a discuta soluțiile prin care PSD se poate reforma după căderea Guvernului. Aproximativ 30 de lideri participă la această ședință, în care sunt exprimate nemulțumiri în legătură cu echipa de conducere a partidului. Se cere îndepărtarea Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor.

Conform unor surse „este luată în discuție poziția secretarului general al PSD, Mihai Fifor”, dar și „legitimitatea” pe care o mai are Viorica Dăncilă să conducă partidul și să fie prezidențiabilul PSD.

La ședință participă mai mulți lideri din teritoriu, printre care Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Dan Nica, Marian Oprișan, Ionel Arsene sau Ion Rotaru.

De ședință ar fi aflat și Mihai Fifor care a dat mai multe telefoane pentru a descoperi ce pregătește tabăra Ciolacu-Stănescu-Firea. Marea nemulțumire a puciștilor din partid este că nu a existat un dialog real în PSD după instalarea noii conduceri Dăncilă-Teodorovici-Fifor.

Un alt subiect discutat în ședința informală de la Parlament este cel al relației pe care o are PSD cu Victor Ponta, mai ales că este cunoscută apropierea dintre fostul premier și cei care se poziționează acum împotriva conducerii PSD.

Aceleași surse precizează că Viorica Dăncilă ar putea fi constrânsă să demisioneze de la șefia PSD, iar partidul să organizeze un Congres la începutul anului viitor. Marele semn de întrebare este referitor la candidatura lui Dăncilă la alegerile prezidențiale. Cu o zi înainte de relansarea pregătită de consilierii premierului, Dăncilă ar putea primi o lovitură din interiorul partidului. Chiar dacă nu poate fi retrasă de pe buletinul de vot, PSD ar putea susține un alt candidat, cel mai probabil pe Mircea Diaconu. Această variantă are legătură și cu apropierea PSD-ului de Victor Ponta și de partidul său.

Social democrații se vor reuni, începând cu ora 18:30, în ședința Comitetului Executiv Național, convocată de Viorica Dăncilă după căderea Guvernului.

Semnalele nemulțumirilor din partid au fost date încă de ieri. Marcel Ciolacu a scris un mesaj pe Facebook în care cerea o reformă internă în PSD. Și Gabriela Firea a scris vineri, tot pe Facebook, un mesaj în care vorbea despre „renunțări” și „jertfe”.