Actualitate, Featured

Gabriela Firea ”Deschide Curte Școlii”

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea își dorește ca toții elevii să găsească în curtea școlii de care aparțin un cadru organizat prietenos și sigur.

Gbriela Firea a gândit un proiect astfel încât elevii să poată face miscare, sport si sa socializeze iar la sfarsitul saptamanii sau in vacante, curtea scolii sa fie deschisa pentru toti copiii din cartier si, ce de ce nu, si pentru parinti sau bunici.

”Scoala e un reper pentru fiecare oras, pentru fiecare cartier, o institutie importanta unde ne intalnim nu numai pentru cursuri, ci si pentru a ne dezvolta frumos si armonios copiii. Pentru mine, miscarea si sportul sunt extrem de importante pentru ca ne calesc, ne fac mai puternici, mai pregatiti pentru orice alte obstacole care apar inevitabil in viata.
In curtea scolii Colegiului Economic Costin C. Kiritescu, care face parte din proiectul pilot „Deschidem Curtea Scolii”, s-au amenajat terenuri pentru baschet, handbal, fotbal si badminton, s-a asfaltat si s-a facut curatenie, astfel incat copiii din proximitatea scolii sa vina in numar cat mai mare.” s spus Gabriela Firea.

”Imi doresc ca acest proiect pilot sa fie multiplicat in toate sectoarele orasului, politia locala de sector impreuna cu politia locala a municipiului Bucuresti vor asigura paza curtilor unitatilor de invatamant care vor ramane deschise si dupa terminarea cursurilor. De asemenea, se intentioneaza ca, in parteneriat cu ASSMB, copiii sa poata beneficia, in caz de nevoie, si de asistenta medicala.
Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu a declarat ca va sustine acest program astfel incat acesta sa se poata desfasura in toate scolile din sectorul 6, explicand ca s-a demarat deja de acum 3 saptamani un program de igienizare, salubrizare si amenajare a curtilor celorlalte scoli din sector astfel incat copiii sa poata aceesa aceste spatii in siguranta.
Totodata, presedintele Asociatiei Club Sportiv Baschet Atletic Bucuresti, Virgil Stanescu, a multumit Primariei Generale si PROEDUS, considerand ca e o minune ce s-a intamplat astazi aici. Sportul este o lectie aplicata, este o nevoie, o prioritate nationala si cred ca intr-un program de acest gen multi copii isi vor gasi din nou pasiunea pentru sport. E un prim pas, care sper ca va fi preluat la nivel national.

Proiectul, realizat de Primaria Capitalei prin PROEDUS, in parteneriat cu Colegiul Economic Costin C.Kiritescu si Asociatia Club Sportiv Baschet Atletic Bucuresti, este organizat in perioada 01.09 – 11.09.2016, in incinta Colegiului Economic Costin C. Kiritescu, intre orele 09:00-21:00. In acest interval, copiii vor putea juca in curtea scolii baschet, handbal, badminton sau fotbal pe cele doua terenuri amenajate special.” a mai spus Gabriela Firea.

blank
blank