Actualitate, Featured

Gabriela Firea demontează, punct cu punct, toate acuzațiile care i se aduc și explică ce le-a generat

Primaria Capitalei infirma datele care circula in spatiul public,
conform carora in proiectul de rectificare bugetara care va fi supus
aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta de joi, 22 noiembrie, “s-ar taia bani de la spitale si s-ar da la
biserici”. Primăria Capitalei consideră aceste informații eronate și total nefondate, menite doar să inducă bucureștenii în eroare și să genereze animozitate și antipatii la nivel de Primărie General și primar general.

Principala sursă a majorității zvonurile rău-voitoare se pare că ar fi consilierul PSD Orlando Culea, un adversar recunoscut al Gabrielei Firea și un personaj care se visează, deja, noul primar general al Capitalei. De altfel, în mod public, el a mai acuzat-o pe Gabriela Firea, de-a lungul timpului, de diverse lucruri, care s-au dovedit a fi fantasme, Însă lupta s-a încins de când Firea este în război cu Dragnea, iar Culea s-a gândit că dă bine să-și apere șeful cu orice preț.

Informațiile false, minte să denigreze:

În acest context, primarul general, Gabriela Firea, a declarat: ”Asa cum se intampla de fiecare data cand pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti se afla proiecte de rectificare bugetara, apar in spatiul public informatii false referitoare la alocarile bugetare ale Primariei Municipiului Bucuresti. Primaria Municipiului Bucuresti nu taie niciun leu din bugetul record de 111 milioane de euro alocat anul acesta pentru domeniul sanatatii, in favoarea altor domenii de investitii!
In realitate, atat ASSMB, cat si AMPT isi redistribuie sumele alocate in cadrul bugetelor proprii, adica le transfera catre alte capitole bugetare. Astfel, sumele care nu pot fi cheltuite pana la sfarsitul acestui an vor fi utilizate pentru alte investiti urgente.
Avand in vedere ca autorii articolelor nu au solicitat clarificari din
partea Primariei Capitalei, pentru a intelege cu adevarat rectificarea bugetara, se dovedeste faptul ca scopul acestor materiale de presa nu este acela de a informa opinia publica, ci de a crea reactii negative”.

Iată de ce s-au alocat fonduri pentru Catedrala:

Concret, dupa aprobarea proiectului de rectificare bugetara, Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic va redistribui din cadrul bugetului propriu suma de 15 milioane de lei, intrucat aceasta era destinata anumitor investitii care nu mai pot fi finalizate pana la sfarsitul anului 2018. Prin urmare, potrivit
rectificarii bugetare, va fi alocata suma de 10 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului si suma de 5 milioane de lei pentru finantarea lucrarilor la alte lacasuri de cult.
Reamintim faptul ca sprijinul financiar pentru unitatile de cult
apartinand cultelor religioase recunoscute in Romania se acorda in
conformitate cu prevederile HG nr 1470/2002 – privind aprobarea
normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor OG 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitatile de cult si se acorda prin hotarare de consiliu general al municipiului Bucuresti.

NU se taie bani de la spitale!:

In ceea ce priveste Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, nu a fost taiat bugetul alocat de Primaria Capitalei pentru spitale, ci au fost rectificate sumele provenind din finantarea acordata prin Casa de Asigurari Sociale de Sanatate, intrucat anumite achizitii de materiale consumabile nu s-au realizat, avand in vedere faptul ca spitalele administrate de PMB detin stocuri suficiente pentru astfel de produse, astfel incat suplimentarea acestora nu a mai fost necesara. Astfel, aceste sume nu se pierd, ci se reporteaza pentru anul viitor, potrivit legii. De asemenea, pentru anumite investitii ce se vor finaliza anul urmator, sumele alocate au fost redistribuite, astfel incat acestea sa nu se piarda.