La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat “proiectul de hotarare privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-nascuti”.

Primarul General, Gabriela Firea: “Dorim ca Primaria Capitalei sa fie alaturi de familiile bucurestene, la nasterea copiilor, prin acordarea unui stimulent financiar in cuantum de 2.500 de lei net. Acest stimulent financiar se va acorda pentru fiecare nou-nascut. Proiectul de hotarare pe care vi-l propun astazi este menit sa incurajeze si sa protejeze tinerii din Bucuresti care doresc sa isi intemeieze o familie. Stiu cate nevoi au tinerii la inceput de drum si consider ca statul, prin autoritatile publice, trebuie sa sprijine si sa ocroteasca familia, prin masuri economice si sociale

Sumele vor fi acordate de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Pentru obtinerea stimulentului, trebuie ca macar unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau resedinta pe raza municipiului Bucuresti, iar nasterea copilului sa fi fost inregistrata intr-o maternitate publica sau privata din Capitala. Termenul de depunere a dosarului este o luna de la data nasterii copilului, iar masura se va aplica de la data comunicarii H.C.G.M.B, cel mai probabil pentru copiii nascuti dupa 1 iulie 2017.

Tot la propunerea Primarului General, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat un proiect de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții “Construirea Ambulatoriu Spital de Boli Infectioase si tropicale Victor Babes”.

Gabriela Firea: “Prin acest proiect ne dorim construirea unei policlinici a Spitalului Clinic de Boli Infectioase și Tropicale Dr. Victor Babes, care sa aiba in principal, spatii de tratament de scurtă durata si cabinete de consultatie;

Unitatea medicală va avea 16 cabinete de consultatii, 3 saloane spitalizare de zi, dintre care unul pentru copii, 2 sali de asteptare precum și functiunile anexe. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 1,6 milioane euro, iar sursa de finanțare este bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prin ASSMB. Durata de executie a lucrarilor este prevăzută sa fie 9 luni si deci, ne propunem ca, dupa inceperea lucrarilor, sa avem, in mai putin de un an, un Ambulatoriu nou la Spitalul Dr. Victor Babes”

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat și “proiectul de hotarare privind amplasarea rastelelor de biciclete in vecinatatea institutiilor publice de pe teritoriul Municipiului Bucuresti”.

Primarul General, Gabriela Firea: “Asa dupa cum am declarat in repetate randuri, Municipalitatea incurajeaza transportul alternativ in Bucuresti, pentru care vrem sa realizam cat mai multe facilitati. Astazi va propun un Proiect de hotarare privind amplasarea rastelelor de biciclete in vecinatatea institutiilor publice de pe teritoriul Municipiului Bucuresti, una din masurile pe care PMB le va implementa in viitorul apropiat.

Bicicleta este un mijloc de transport din ce in ce mai utilizat de toate categoriile de varsta, si ma declar un sustinator fervent al acestei alternative, care este si un excelent mijloc prin care iti poti mentine sanatatea si un mod de viata activ. Municipalitatea are in plan, asadar, pe langa construirea de cai dedicate biciclistilor si realizarea de facilitati de parcare.

Astfel, prin proiectul pe care il propun astazi ne dorim ca pe strazile din vecinatatea institutiilor publice din Bucuresti sa fie amplasate rastele pentru parcarea bicicletelor. 

Acestea nu vor fi amplasate la intamplare, ci numai dupa obtinerea avizului Comisiei Tehnice de Circulatie a Municipiului Bucuresti”.