Primarul General, Gabriela Firea, a trimis astazi o scrisoare omologului sau de la Paris, primarul capitalei Frantei, Anne Hidalgo, prin care si-a exprimat regretul Totodata, in semn de solidaritate cu eforturile poporului francez de restaurare a monumentului, Edilul Sef al Capitalei a anuntat ca va dona 10% din salariul sau, timp de trei luni, fondului instituit pentru finantarea lucrarilor de reconstructie a catedralei.fata de incendiul care a devastat luni seara catedrala Notre Dame din Paris.

Gabriela Firea, a trimis astazi o scrisoare omologului sau de la Paris prin care si-a exprimat regretul fată de incendiul de la catedrala Notre Dame

Expresspress.ro Vă prezinta integral textul scrisorii:

Doamnei Anne HIDALGO
Primarul orașului Paris

Stimată Doamnă Primar,
În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial.
Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră și de cetățenii orașului Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franței.
Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!
Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual.
Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris.
Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni.
Cu solidaritate,