Gabriela Firea, a participat la vernisajul expozitiei “Arhitectura cu vocatie europeana. Edificii ale monarhiei din Romania din 1866”, organizata de Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic (AMPT) la palatul Linares din Madrid, in perioada 5-8 noiembrie.

 

 Gabriela Firea, a participat la vernisajul expozitiei “Arhitectur în vederea promovarii turistice Capitalei si a valorilor culturale pe plan international, Primaria Capitalei prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, in colaboare cu Ministerul Afacerilor Externe, a organizat in Capitala Spaniei o expozitie care isi propune sa readuca in atentia vizitatorilor edificiile reprezentative ale perioadei monarhice a Romaniei. Avand in vedere ca  Anul Centenar 2018 a fost decretat de catre Uniunea Europeana si ‘Anul European al Patrimoniului Cultural’  aceasta expozitie este menita sa aduca in atentia Europei valorile arhitecturale ale Bucurestiului si ale Romaniei, cladirile emblematice ale romanilor cat si cele mai cunoscute resedinte regale”.

Totodata, in cadrul evenimentului, a fost proiectat un film document cu imagini de arhiva din perioada monarhica, de la venirea Regelui Carol I si pana la abdicarea Regelui Mihai I din 1947, reliefand astfel momente importante ale epocii in care Romania a atins apogeul culturii sale nationale in context european.La vernisajul expozitiei au fost prezenti, de asemenea, ambasadorul Romaniei in Regatul Spaniei, E.S Gabriela Dancau si consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Evenimentul a avut loc in contextul vizitei pe care Primarul General, Gabriela Firea, a efectuat-o in Capitala Spaniei, in perioada 5-8 noiembrie.