Primarul General al Capitalei Gabriela Firea a anunțat, vineri, într-o filmare postată pe contul de Facebook, că a primit până acum peste 15.000 de mesaje pe canalul de socializare, iar aproximativ 90% din cei care i-au scris îi solicită să renunțe la vinieta Oxigen.

https://www.facebook.com/gabifirea/videos

„Am primit peste 15.000 de mesaje din care peste 90% sunt mesaje care îmi solicită să renunțăm la vinieta Oxigen. De asemenea, pe mailul oxigen@pmb.ro am primit până acum 944 de e-mailuri dintre care 700 sunt împotrivă și 300 pentru”, a spus primarul.

Ea a mai anunțat că „referendumul pe Facebook” privind vinieta Oxigen va continua, iar luni vor fi anunțate rezultatele.

„Continuăm să primim atât mesaje pe Facebook, și pe mail, le centralizăm, iar luni vom organiza o conferință de presă în care vom prezenta toate aceste mesaje și vă voi anunța și ce decizie am luat. De asemenea, voi anunța cum se va aplica concret decizia pe care o voi lua: dacă se renunță la taxă, cum se va implementa, dacă nu, și acum, sincer, nu vreau să anticipez, dar având în vedere mesajele…., ce se va întâmpla”, a mai declarat primarul.

Aceasta a mai spus că Oxigen este un proiect mai amplu ce va continua. „În ceea ce privește concret vinieta Oxigen, în urma mesajelor dumneavoastră, decizia o anunț luni”, a completat aceasta.

Gabriela Firea a lansat, joi, pe Facebook, un referendum, prin care bucureștenii sunt întrebați dacă sunt sau nu de acord cu taxa Oxigen.

Întrebarea la care locuitorii Capitalei sunt îndemnați să răspundă este: „Sunteți de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului?” .

Răspunsurile sunt așteptate pe pagina de socializare sau pe e-mail până luni, 24 februarie.