Featured, Politic

Gabriel Oprea visează că UNPR merge singur la europarlamentare

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat, sâmbătă, la Iaşi, că partidul va merge singur la alegerile europarlamentare, dar că nu există un obiectiv strategic privind scorul pe care formaţiunea să-l obţină la acest scrutin.

Gabriel Oprea a participat, sâmbătă, la Iaşi, la întrunirea filialelor UNPR din Moldova, iar după această reuniune a anunţat, într-o conferinţă de presă, că UNPR va prezenta liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European.

„Vom merge singuri la alegerile europarlamentare. Ne-am propus la localele din 2020 peste 10 la sută, la fel şi la alegerile generale. Nu avem un obiectiv strategic pentru europene, ne propunem să obţinem cât mai multe voturi. La prezidenţiale vom stabili până în iunie ce vom face”, a declarat Gabriel Oprea.

Şeful UNPR a precizat că lista de candidaţi pentru europene va fi stabilită în perioada următoare. Oprea a spus că nu a decis dacă va candida sau nu.

„Vom căuta să punem valori ca să tragă lista. Dacă la locale se alege gospodarul, la europarlamentare funcţionează organizarea de partid. Nu m-am hotărât dacă voi candida”, a afirmat Oprea.

El a mai spus că partidul se va concentra pe strângerea celor 200.000 de semnături la nivel naţional necesare pentru a se putea prezenta în alegeri, filiala ieşeană având ca obiectiv să adune 25.000 de semnături.

blank