Plenul Senatului a respins, miercuri, in calitate de camera decizionala, o propunere legislativa de modificare a Legii 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii, propunere care fusese adoptata in Camera Deputatilor si pentru care au girat Gabriel Oprea (ministrul de Interne), Mircea Dușa (Ministrul Apararii), Ion Mocioalca (presedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor), Ilie Sarbu (liderul grupului PSD din Senat), Corneliu Dobritoiu (presedintele Comisiei de Aparare din Senat) si Dan Tataru (fost membru al Comisiei de Aparare din Senat).

PSD-UNPR

Proiectul prevedea ca Ministerul Apararii Nationale sa capete un rol mai important in ceea ce priveste achizitiile pentru inzestrarea armatei.

La votul din Senat a participat ministrul de Interne, senatorul Gabriel Oprea. Dupa ce legea a picat in plen, acesta a parasit incinta Senatului vizibil iritat.

Intrebat cum comenteaza respingerea proiectului in conditiile in care PSD detine majoritatea, Gabriel Oprea a declarat pentru stiripesurse.ro: “Era foarte important. De ce crezi ca am venit?”.

Intrebat daca este dezamagit de acest vot, Gabriel Oprea a răspuns: “Nu sunt bucuros in niciun caz”.

Ca termen de comparatie, Gabriel Oprea a mai venit in plen doar in situatiile extreme, precum cel de la votul pentru CCR, atunci cand PNL era gata sa rastoarne Guvernul in Senat.

Coalitia de guvernare PSD-UNPR-PC-PLR detine majoritatea in Senat.