Actualitate

Gabriel Oprea, în fața comisiei juridice a Senatului. Presa îl încolțește din toate părțile

Comisia juridică a Senatului analizează, marţi, cererea privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a senatorului Gabriel Oprea, urmând să întocmească ulterior un raport consultativ, pe care îl va înainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului.

Conform procedurii, senatorul Gabriel Oprea poate să îşi studieze dosarul la Comisia juridică, dar el le-a cerut colegilor parlamentari să voteze cererea de urmărire penală transmisă de DNA, pe motiv că nu ar trebui prelungită perioada necesară stabilirii adevărului.

Oprea afirmă că se consideră nevinovat şi spune că nu a beneficiat de nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Conform DNA, infracţiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere.

Gabriel Oprea este acuzat și că ar fi oferit, cu larghețe, coloane oficiale de însoțire pentru SPP și SRI. Ziariștii scriu, pe larg, de înțelegerile pe care generalul le avea cu Direcția de Contrainformații a Armatei, pentru a-i spiona colegii de partid din UNPR. Chiar și recrutarea a 1000 de magistrați de către SRI, tot în ”buzunarul” Generalului intră, de vreme ce reprezintă un stâlp de bază în Academia SRI.

blank